Salată de ciolan cu ceapă

547

La mulți ani, România, la mulți ani iubiți compatrioți. Bine, iubiți sau nu, patrioți sau nu, tot ne lovește foamea pe la prânz, așa că n-om sta să ne uităm la alții, nu? Am pentru voi azi o rețetă cumva clasică dar ușor modificată. Vă prezint un alt fel de a mânca bunătate de ciolan afumat. Vreți? Sper că răspunsul e „da”, altfel n-am făcut nimic.

Pe lângă ciolan, care trebuie să fie fiert bine (o oră și jumătate în apă cu chimen, enibahar, dafin, doi morcovi), mai aveți nevoie de ceapă roșie, ulei de măsline, oțet (eventual balsamic), pătrunjel.

Să nu uit: puțină sare dură și o jumătate de linguriță de boabe de coriandru și de piper zdrobite împreună.

Tăiați ceapa solzișori.Frecați ceapa cu sarea, bine de tot, lăsați-o zece minute apoi stoarceți-o, să scăpați de zeamă.

Tăiați ciolanul în felii subțiri.

Amestecați ceapa cu condimentele, uleiul, oțetul și ciolanul.

Încercați să nu mâncați prea mult odată. Serios. Luați cu pâine prăjită și reducție de oțet balsamic.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. la asta chiar nu m-am gândit. dar e o idee excelentă pentru o zi liberă

  2. LA MULTI ANI si tie,sa ai spor la retete,la cititori pe blog,la plimbari,la ce mai vrei tu…dar neaparat sa-ti dea Domnul SANATATE-iar noi sa te citim mereu cu drag!

  3. Buna idee si ma gandesc ca ar merge de adaugat si un pumn de fasole fiarta si devine salata noastra nationala, nu?
    La multi ani si tie!

  4. Bianca Oanca says:

    La multi ani ! Bafta in tot ceea ce faci ! Sunt mandra ca esti roman, sper ca esti si tu .Tine-o tot asa!

  5. Felicia Chirila says:

    CIOLANUL CU CEAPA – GROZAVA RETETA,IMI PLACE

  6. Elena-Sofia says:

    A fost excelenta de 1 Decembrie. O idee grozava, multumesc! :)

  7. este o reteta excelenta eu cu sotul meu sintem topiti dupa ciolan afumat si asta este oidee deosebita .Mult succes in continuare.

  8. Darius Tulbure says:

    În loc de ulei de măsline, încearcă ulei de floarea soarelui presat la rece. Doar la magazinele naturiste îl găseşti, e aproape la fel de sănătos şi are avantajul că face preparatele tradiţionale româneşti să-şi păstreze gustul tradiţional. Că deh, ce să caute uleiul de măsline pe ciolan cu ceapă sau pe fasolea bătută?

    1. Adi Hădean Author says:

      tradițional e dacă-l mai folosește cineva ca atare (tot mai puțin, din păcate). se găsește mai nou și-n supermarket. eu îl iau de la un mic producător de lângă cluj. îl folosesc uneori.

  9. Felicia Chirila says:

    FOARTE TARE,trebuie sa fac reteta asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close