Nu mi-am propus să devin regele omletelor sau promotorul lor no1 pe internet. Totuși, se întâmplă ca de multe ori când gătesc pentru micul dejun să am lumină mai bună decât în alte momente ale zile. Profit de asta și, dacă-mi place măcar puțin rezultatul, vi-l arăt și vouă. În fond, chiar dacă toate lucrurile s-au mai spus deja, e bine ca ele să fie repetate, întrucât nimeni nu ascultă destul de atent (mi-ar plăcea să fiu eu atât de deștept, vorbele-s s ale lui Andre Gide). Să vedem, dară, omleta de azi:
Mai întâi am rumenit într-o tigaie câteva ciuperci și trei felii de coppa (capicola).
Am bătut patru ouă cu piper și cozi de arpagic.
Am pus ouăle în tigaia încinsă și, după ce s-au închegat, am pus peste ele bucăți de coppa rumenite și crocante, ciupercile fripte și câteva lingurițe de ricotta frecată cu sare.
După un minut, am rulat omleta ca pe o clătită.
N-am mai lăsat-o să stea pe foc. Tot ce era crud la interior, s-a copt în următorul minut pe care l-am lăsat să treacă de când am luat omleta din tigaie și până am tăiat-o.
Dacă vă plac omletele, merită să încercați și versiunea asta.
Acum, că mă uit la imagini, mă apucă foamea. Mă abțin, totuși, am întârziat cu postarea și e musai să ies să alerg.
multumesc, chef. sinteti un real ajutor si o inspiratie. va doresc numai bine.
arata bine si foarte usor de preparat si sanatoasa, binevenita in orice dimineata :)
Faina :) am si facut-o. Nu prea le am cu rulajul fin, dar in rest, s-au lins farfuriile:)
Nu m-as fi gândit niciodată la o astfel de combinatie. Frumos si sănătos!
Urmaresc toate retetele postate de dv. Adi Hadean si pe aproape toate le incerc , abea astept sa incerc maine dimineata omleta cu ricotta ☺