Selecțiuni din programul de Revelion

718

Am „construit” mai multe platouri pentru petrecerea de Anul Nou. Ce am pus pe ele? Tartine. Pe care le puteți face pentru orice petrecere sau pentru când aveți musafiri și vreți să-i țineți ocupați până-i gata mâncarea.

Tartine cu cremă de brânză. Brânză dulce, smântână, sare, piper, mărar, pătrunjel, ulei de măsline, arpagic verde.

Tartine cu brânză de capră. Pâine neagră (niște batoane subțiri, de fapt), unt, brânză de capră, roșii cherry, rozmarin.

Tartine cu pește afumat și germeni de ceapă. Pâine cu ceapă (felii subțiri), somon afumat (5 lei o bucată de 120-130 de grame), unt, germeni de ceapă roșie. O combinație chiar bună.

Am mai avut pe masă și tartine cu vinete (vinete, pastă de susan, zeamă de lămâie, smântână, sare, piper pătrunjel) și somonul cu orez și șofran pe care l-ați văzut în postarea anterioară.

Și a mai fost și curcanul. Dar curcanul e o poveste pentru mâine. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. bogata masa de revelion ;-) … da nici io nu ma plang :D (tartinele cu branza le’o facut si buburuza mea…poat nu chiar reteta asta…dar excelente)

  2. Bine ai revenit (cu forte proaspete !)in noul an ,sa speram ca va fi cu sanatate si lucruri bune,dar mai ales , asa cum ne-ai obisnuit, cu retete gustoase !Arata f bine tartinele si sunt un „antreu” bun totdeauna.

  3. Dragă Adi sănătate şi belşug să îţi dea Domnul Sunt impresionat de vivacitatatea şi puterea ta de muncă. M-am obişnuit să te vizitez zilnic pe blog, o zi fără aceste întâlniri pare o zi seacă. Ţine aşa pe mai departe şi să ne auzim cu bine. Cu respect Uica Mihai.

  4. Adi draga iti doresc atitea clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un An Nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima!
    sa ne mai…tentezi cu bunaciunile astea ale tale, minunate….
    La multi ani !

  5. Minunate tartinele tale!

    Iti doresc un 2011 plin de realizari frumoase! La multi ani!

  6. Tare bine arata constructiile tale. La multi ani si retete apetisante ca si pana acum!

    1. adihadean Author says:

      La mulți ani, MAria Elena!

  7. Eu fac pentru tartine amestecul așa: brînză de vaci + 20% smîntînă + sare, piper alb, boia puțină + chimen + capere tăiate cam în 4, mărar verde. Opțional puțin unt și ceapă verde (partea albă tocată fin). Ornat cu 1-2 capere și o rondea fină de roșie mică (sau ridiche roșie). Dacă se pune ceapă, trebuie mîncate în max. 2-3 ore, că oxidează. OK? La Mulți Ani!

    1. adihadean Author says:

      Horia, grozav, dar îmi permit să fac o precizare: dacă amesteci ceapa în crema de brânză și păstrezi crema în frigider, poți să mănânci crema liniștit chiar după 48 de ore. Ceapa se oxidează doar dacă o expui mai mult timp (de fapt îi ajung 5-6 minute) la aer, crema o protejează. Am făcut prima mea cremă de brânză acum 20 de ani și mai bine, și de atunci am mai făcut de câteva sute de ori, n-am văzut niciodată ceapă oxidată în cremele mele, și nu s-au mâncat decât rareori în primele două ore:). La mulți ani și numai bine în 2011.

  8. germeni de ceapă De unde> plafar cumva? Multumesc!La multi ani cu sanatate alaturi de cei dragi!

    1. adihadean Author says:

      Ana, la Auchan:)

  9. Frumoase tartine ! Mai putin stii tu care :D Sa ai spor si anul asta !

    1. adihadean Author says:

      Zina, mulțumesc, la fel:))

  10. Si eu ma gandeam ca am mancat noi bine ….. :))

    1. adihadean Author says:

      Mircea, multă lume a mâncat bine, din păcate multă lume a mâncat prea mult:).

  11. la multi ani! bazele pentru un an nou savuros au fost puse cu succes!

  12. aha,mulatm fain!

  13. @adihadean: ah, asta e old (and recurring) news la noi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close