Tigaie cu conopidă și broccoli

1K

Dacă vreți voi să-i găsiți un nume mai inspirat rețetei de azi, n-am nimic împotrivă. Oricum, nu numele-i important ci faptul că puteți face repede și fără multă investiție o mâncare vegetariană gustoasă, delicioasă chiar. Pentru patru porții aveți nevoie de 700 de grame de conopidă (ar fi bine să fie fermă, compactă și robustă) și de 700 de grame de broccoli. Apoi ar ajuta să mai aveți la îndemână o ceapă mică, 50 de grame de alune de pădure, 100 de grame de brânză de capră, 30 de grame de unt, câteva fire de cepșoară, un vârf de linguriță de semințe de schinduf, tot atâta chimion arăbesc, tot atâta curcuma, tot atâta ghimbir măcinat, tot atâta coriandru boabe. Mirodeniile pisate în mojar și amestecate bine sunt condimentul pentru această mâncare.  Folosiți din el după gust. Ar trebui să vă rămână și pentru un pui fript.

Începeți prin a mărunți alunele cu cuțitul.

alune

 

 

Spălați broccoli și conopida și tăiați-le în lamele groase de un centimetru.

conopidă

 

Tocați ceapa mărunt și puneți-o într-o tigaie cu puțin ulei, pe foc mic.

ceapă

În 6-7 minute se va înmuia. Adăugați alunele. Amestecați bine și țineți pe foc alte 5 minute. E destul cât să se rumenească și, alături de ceapă, să se transforme într-un sos aromat.

alune

Puneți conopida în tigaie. După 4-5 minute puneți și lamelele de broccoli. Amestecați bine.

conopidă

Condimentați cu sare, prăfuiți bine cu amestecul de mirodenii, puneți în tigaie untul, brânza de capră și cepșoara tocată mărunt. Amestecați și puneți tigaia în cuptor pentru zece minute (cinci cu capac, cinci fără).

conopidăDupă ce scoateți tigaia din cuptor, mai amestecați o dată. Dacă vă vine, mai adăugați niște cepșoară, stropiți cu Sriracha sau alt sos iute și mâncați cât e cald.

conopidă

Să vă spun drept, nici rece nu-i rea mâncarea asta.

conopidă si broccoli

Dacă nu vă mulțumește ca fel principal, puteți să o folosiți pe post de garnitură lângă pește sau vită.

conopidăAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Condimentele (schinduf,curcuma) se gasesc si la noi in tara?
    Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      de bună seamă. chiar și în unele supermarketuri.

  2. Nu stiu daca puteti realiza cata bucurie ne-ati facut cu aceste doua retete.

    Eu nu prea mananc carne,fata mea la fel,poate in weekend,dar barbatul meu nu cred ca ar putea renunta. Deoarece ii place sa gateasca nu sunt probleme in bucatarie.

    Cu aceste doua retete toata lumea este foarte multumita.
    Mii de multumiri!

  3. Buna ziua! Va urmaresc blogul de ceva timp si am incercat multe din retetele dvs,care mi-au iesit foarte bine.Va admir inventivitatea si talentul si sper ca intr-o zi sa gatesc macar pe jumatate la fel de bine ca dvs.As vrea sa ma inscriu anul acesta la Masterchef,insa am auzit ca nu se mai organizeaza preselectii. Este adevarat?Va multumesc anticipat pentru raspuns! O zi buna va doresc!

  4. Bună ziua.Sa știți ca ne bucuram mult de rețete dumneavoastră si va mulțumim pentru postari😊😀

  5. Interesanta reteta! Dar,fiind postul Pastelui,care ar fi o varianta fara branza si unt?

  6. Cu placere, ma bucur ca v-a placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close