Adică orez cu carne și legume. Mă� antrenez pentru serile spaniole de la Casa Latină și asta se vede și din titlul postării de azi și din rețeta pe care o veți vedea mai jos. Am făcut ieri o mâncare cu mult orez dar și cu multă carne. Am folosit și (toate) legumele pe care le-am mai găsit în frigider. Iată ce și cum:
Orez cu bob mare și oval, foarte bun pentru ce-mi trebuia mie. Mai ales că nu aveam altul.
O roșie, o ceapă, o jumătate de ardei iute, două ciuperci, mai e și o bucată de țelină prin spate și cred că am mai găsit în lada frigiderului fix un morcov.
Carnea (pe lângă cârnatul din imaginea de mai sus) a fost o bucată de pulpă de porc.
Condimentele: anason, anason stelat, boia dulce și amestecul de șofran, curry și sare pe care mi l-am adus din Spania.
Am pus orezul într-o tavă pentru cuptor și l-am amestecat cu condimentele.
Am tăiat cârnatul în rondele. Ele au ajuns în tavă, peste orez.
Am tăiat legumele și le-am pus peste cârnat (&orez).
Am tăia carnea în bucăți nu foarte mari. Am pus-o în tavă, am presărat puțină sare pe deasupra, am acoperit cu apă și am dat tava la cuptor. 35 de minute la 180 de grade Celsius.
A ieșit mâncarea asta (în care nu am amestecat defel):
Foarte bună, foarte aromată.
Pe fundul tăvii s-a format o crustă din orez extra-copt, îmbibat cu mirodenii. Delicioasă.
Să fiți sănătoși.
Adi, tu ori esti medium, ori cineva iti spune in fiecare zi ce am eu in frigider. :D
hmmm:-)))
Interesant.
Poza numarul 5 e f faina. Mie-mi place tare-tare :)
:-) și mie.
Domnu Hădean, frumoase pozele dumneavoastră. De unde ați luat orezul ăla? Arată foarte bine!
Tanti Jeni, orezul e de la băcănie, e orez obișnuit (mă rog, cu bob mare și oval) pe care l-am colorat cu șofran și curry:-). Mulțumesc pentru remarcă.-).
sa dai cu caciula dupa caini nu alta! mmmmmmmmmm!
Da’ ce-ți făcură câinii? :-))
Cind mai ai timp sa faci si mincare ?Si sa faci poze si sa postezi si sa scri procesul tehnologic .probabil ai baieti care te ajuta .
Cind mai ai timp sa faci si mincare ?Si sa faci poze si sa postezi si sa scri procesul tehnologic .probabil ai baieti care te ajuta .
„Si” in limba spaniola este „y” (sau „e” in anumite cazuri). Deci daca vrei sa schimbi titlul articolului, scrii „arroz con carne y verduras”. Yummy!
Lexa, apreciez observația dar în valenciană (valenciană e rețeta asta), „și” se scrie „i”. :-). E o diferență față de castiliană dar aceasta există.
Nu stii unde se gaseste in Cluj anasol stelat si/sau five spices ?
Bec, imi pare rau, nu stiu;-)
Tu l-ai primit sau l-ai luat din alta parte sau de pe net ?
Am vazut ca ai folosit in mai multe retete anason stelat :)
Eu am cautat de numa’ si anasol stelat si five spices in Cluj dar nu am gasit inca :(
Bec, mi l-am cumpărat în vară din Spania. Îți recomand să cauți magazinul Casa Bio, lângă Casa de cultură studenților. E posibil să găsești acolo, am văzut că au mai multe mirodenii rare.
Mersi, o sa incerc
mda se pare ca ,e tare gustos……stiu asta ptr.ca , si eu am pregatit asemanator ceva in PORTUGALIA,,,,MERSI…..am sa incerc si asta