Arroz con carne i verduras

174

Adică orez cu carne și legume. Mă antrenez pentru serile spaniole de la Casa Latină și asta se vede și din titlul postării de azi și din rețeta pe care o veți vedea mai jos. Am făcut ieri o mâncare cu mult orez dar și cu multă carne. Am folosit și (toate) legumele pe care le-am mai găsit în frigider. Iată ce și cum:

Orez cu bob mare și oval, foarte bun pentru ce-mi trebuia mie. Mai ales că nu aveam altul.

arroz con carne i verduras 01

O roșie, o ceapă, o jumătate de ardei iute, două ciuperci, mai e și o bucată de țelină prin spate și cred că am mai găsit în lada frigiderului fix un morcov.

arroz con carne i verduras 03

Carnea (pe lângă cârnatul din imaginea de mai sus) a fost o bucată de pulpă de porc.

arroz con carne i verduras 04

Condimentele: anason, anason stelat, boia dulce și amestecul de șofran, curry și sare pe care mi l-am adus din Spania.

arroz con carne i verduras 02

Am pus orezul într-o tavă pentru cuptor și l-am amestecat cu condimentele.

arroz con carne i verduras 05

Am tăiat cârnatul în rondele. Ele au ajuns în tavă, peste orez.

arroz con carne i verduras 06

Am tăiat legumele și le-am pus peste cârnat (&orez).

arroz con carne i verduras 07

Am tăia carnea în bucăți nu foarte mari. Am pus-o în tavă, am presărat puțină sare pe deasupra, am acoperit cu apă și am dat tava la cuptor. 35 de minute la 180 de grade Celsius.

arroz con carne i verduras 08

A ieșit mâncarea asta (în care nu am amestecat defel):

arroz con carne i verduras 09

Foarte bună, foarte aromată.

arroz con carne i verduras 10

Pe fundul tăvii s-a format o crustă din orez extra-copt, îmbibat cu mirodenii. Delicioasă.

arroz con carne i verduras 14

Să fiți sănătoși.

arroz con carne i verduras 15

Join the Conversation

  1. Adi, tu ori esti medium, ori cineva iti spune in fiecare zi ce am eu in frigider. :D

  2. Interesant.

    Poza numarul 5 e f faina. Mie-mi place tare-tare :)

  3. Domnu Hădean, frumoase pozele dumneavoastră. De unde ați luat orezul ăla? Arată foarte bine!

    1. Tanti Jeni, orezul e de la băcănie, e orez obișnuit (mă rog, cu bob mare și oval) pe care l-am colorat cu șofran și curry:-). Mulțumesc pentru remarcă.-).

  4. sa dai cu caciula dupa caini nu alta! mmmmmmmmmm!

    1. Da’ ce-ți făcură câinii? :-))

  5. Cind mai ai timp sa faci si mincare ?Si sa faci poze si sa postezi si sa scri procesul tehnologic .probabil ai baieti care te ajuta .

  6. Cind mai ai timp sa faci si mincare ?Si sa faci poze si sa postezi si sa scri procesul tehnologic .probabil ai baieti care te ajuta .

  7. „Si” in limba spaniola este „y” (sau „e” in anumite cazuri). Deci daca vrei sa schimbi titlul articolului, scrii „arroz con carne y verduras”. Yummy!

    1. Lexa, apreciez observația dar în valenciană (valenciană e rețeta asta), „și” se scrie „i”. :-). E o diferență față de castiliană dar aceasta există.

  8. Nu stii unde se gaseste in Cluj anasol stelat si/sau five spices ?

    1. Bec, imi pare rau, nu stiu;-)

  9. Tu l-ai primit sau l-ai luat din alta parte sau de pe net ?
    Am vazut ca ai folosit in mai multe retete anason stelat :)

    Eu am cautat de numa’ si anasol stelat si five spices in Cluj dar nu am gasit inca :(

    1. Bec, mi l-am cumpărat în vară din Spania. Îți recomand să cauți magazinul Casa Bio, lângă Casa de cultură studenților. E posibil să găsești acolo, am văzut că au mai multe mirodenii rare.

  10. Mersi, o sa incerc

  11. Anisoara says:

    mda se pare ca ,e tare gustos……stiu asta ptr.ca , si eu am pregatit asemanator ceva in PORTUGALIA,,,,MERSI…..am sa incerc si asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close