Piure reciclat

1.3K

Vorbim aici despre un piure din cartofi, dar sunt convins că povestea asta poate fi adaptată și la piure din alte legume (conopidă, mazăre, năut, țelină, păstârnac). Hai să spunem că ai făcut piure din cartofi pentru prânz. Ai făcut mai mult decât ai mâncat. Pui piureul în frigider și-l lași acolo până a doua zi dimineață. Apoi…

Scoți piureul din frigider și spargi două ouă.

piure reciclat (2)Bați ouăle.

piure reciclat (3)Amesteci ouăle bătute cu piure, pătrunjel, piper, poate puțină sare, în funcție de cât e de sărat piureul tău.

piure reciclat (4)Obții o pastă.

piure reciclat (5)Pui la încins o tigaie, stropești cu ulei și frigi pasta, așezată din loc în loc, cu lingura.

piure reciclat (7)Atenție la temperatura tigăii. Dacă-i prea fierbinte, arzi pasta. Dacă nu, după un minut poți să întorci turtele cu o spatulă. Le mai frigi un minut.

piure reciclat (8)Eu le-am prăfuit cu parmezan ras și le-am combinat cu un salam crud-uscat de calitate și cu mozzarella. Roșiile uscate și caperele erau la îndemână și păreau că se vor potrivi. Așa a și fost.

piure reciclat (14)Pe ale tale le combini cu ce vrei.

piure reciclat (11)Să fii sănătos.

piure reciclat (16)

Join the Conversation

  1. Multumesc pentru idee, am salvat-o.
    O zi buna!

  2. Si eu care insistam sa nu fie piure mai mult decat se mananca odata. Cu cel rece niciodata n-am facut nimic, il aruncam. Oky….

    1. Cu piureul rece se pot face si gnocchi :-)

  3. ana maria says:

    multumim..usor de facut, la indemana tuturor.o idee salvatoare, platoul arata foarte bine chiar si pentru cei mai pretentiosi dintre noi.

  4. Deci, secretul e in temperatura tigaii…fiindca de cate ori am incercat de fiecare data mi-a iesit numai nu ca ale tale…De obicei pireul ramas il folosesc in aluatul pentru Langosi cu branza.

  5. noi pe langa oua mai punem doua maini de faina si facem gomboti fara umplutura, daca e iarna..:)

    1. …Multumesc „Dush”!…Cum de nu mi-a trecut prin cap?! Gomboti!

  6. ‘Salam crud-uscat de calitate’ – ai putea, te rog, sa ne indici anume ce fel si unde am gasi un salam de calitate?

    Multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      eu îl cumpăr de la italieni. mai puțin, da’ măcar e bun. e drept, consumul de salam sau alte mezeluri în familia mea e sub 5 kilograme pe an. există și salamuri românești de calitate, în general gamele premium, care-s de multe ori mai scumpe decât cele italiene (nu mă întreba cum).

  7. De ceva timp tot posteaza „gagicile” de pe un forum, linkul blogului tau, pe care refuzam cu stoicism sa-l accesez pentru ca sunt cam „rea de pofta” :))) Pana azi, cand m-au facut curioasa cu al tau Lava Chocolate si n-am mai rezistat…asa ca am dat click. Si din reteta in reteta am ajuns si la asta. Niciodata nu mi-ar fi dat prin cap ca pot face asa ceva cu „piureul de ieri”. Tare-ti multumesc.
    Acum nu doar ca l-am accesat, dar l-am trecut si la bookmarks, sa te gasesc cu un singur click.
    Acum ma pun pe cautat retete, ca am o punga de aripioare de pui si nu stiu ce sa fac cu ele! :))

  8. Am reciclat si eu niste piure, a iesit minunat!
    Multumesc!

  9. Multumim Adi…excelenta ideea cu pireul!

  10. gabriela says:

    Cand eram studenta faceam adevarate festinuri cu oua si cartofi…cu piureul umpleam o omleta…CE timpuri…
    Imi plac mult retetele tale: un varf de cutit de ingeniu si o lingurita de prospetime. Salutari

  11. super reteta,super idee!!!

  12. Chisalita Ignat says:

    Dacă pireul ramas are unt și lapte se pot face aceste chifteluțe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close