Pâine umplută

1K

Asta poate fi calificată fără greș drept „mâncare studențească”. E ieftină, e multă și e bună. Și ține de saț. Multă poveste nu-i în jurul ei. Poate fi făcută cu franzelă, franzeluță (care de bună seamă e mai mică), baghetă și, desigur, baghetuță (pe mine mă zgârie pe creier diminutivele, voi cum vă descurcați?).

Mai întâi am decupat un capac în partea superioară a pâinii.

I-am scos miezul și l-am amestecat cu mozarella (puteți pune orice fel de brânză vreți), ou, ciuperci tocate, sare, piper, pătrunjel.

Am mai pus în amestec și puțin ardei gras, tocat. Am umplut pâinea cu ea însăși (de aici o fi pornit expresia „plin de sine”?) plus cele pomenite mai sus, am pus-o pe hârtie de copt și-n tavă cu ea apoi în cuptorul încins. Zece minute la 180-190 de grade Celsius.

N-am aruncat capacul, nu-mi place să risipesc mâncarea. Am așezat pe el trei felii subțiri de șuncă, am stropit „instalația” cu ulei de măsline și am pus-o lângă pâine, în cuptor.

No, merem la mate-fizică, la medicină veterinară sau la drept?

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. „Painea Padurarului” ai folosit? (De aici asa se vede…) :)

    1. Adi Hădean Author says:

      habar n-am. ceva de la lidl

    2. da da, aia e, cea mai buna paine din lume! :x

  2. vai de dintii nostri!

  3. Radu-Mihai says:

    No’ asta da mic dejun! Azi am mancat, maine dimineata sunt la munca cu noapte-n cap :( si nu pot manca la ora 4:30; dar sigur poimaine il fac. O sa te anunt ce-au zis papilele gustative, desi… am o banuiala. :)

    1. Adi Hădean Author says:

      să-mi spui cum a fost:)

    2. Radu-Mihai says:

      Cica trebuie sa repet exeprienta, mai ales c-am adaugat o cana de samatise. Un deliciu! Mersi!

  4. crocodilul says:

    uite niste diminutive, daca tot ai dus vorba:

    http://razvan.exarhu.ro/listutza-lui-schindlerica/

    Despre mancare: ne place, ne place, ne place-place-place!

  5. arata bine si cred ca miroase de te intoarce pe dos:)
    da, diminutivele sunt enervante!

    1. Adi Hădean Author says:

      :)

  6. Arata minunat si sunt convinsa ca e foarte buna! O sa incerc sa le fac si eu intr-o zi, sper sa-mi iasa :-D
    Insa nu pot pricepe cum ai slabit tu cand te ocupi de gatit asemenea minunatii :-D Mie cred ca mi-ar fi greu sa ma opresc din mancat :-D

    1. are o lingura de lemn cu care-si da peste mana:)))

    2. Adi Hădean Author says:

      sanda, am o lingură de lemn în cap:)

  7. simplu , sanatos , proaspat si frumos aranjat ; este exact ce-mi place mie ;

  8. lorita caian says:

    wow,arata bestial

  9. Hopa , folosesti un cutit de Ikea… :)Pozele arata bestial , cred ca si mancarea e pe masura.

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-i de la ikea:). e un solingen vechi de 5 ani

  10. Arata fantastic!! O idee super pt. mic dejun sau o cina rapida. Imi place mult de tot!!

  11. Stiu ce mancam deseara! Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      nu aș mânca asta la cină.

  12. no, hai că mi-am făcut curaj şi am intrat pe blog să văd minunăţia de azi. Dacă aş fi mâncat asta în studenţie sigur aş fi băut o bere după şi să vezi atunci chef de învăţat în sesiune :)

    1. Adi Hădean Author says:

      heh!

  13. La noi in studentie se mancau cei mai buni cartofi prajiti din lume, feliati expert de un coleg care capatase dexteritate pentru asa ceva. Cand se manca si nu se suferea din dragoste sau din varii alte motive. Interesant ca prajiturile primite de acasa se uscau in nestire pe dulap (eram la camin), pana se nimerea vreun coleg mai infometat si le devora in intregime. Dar se si vedea la silueta, la 45 de kilograme nu mai ajung eu in veci…

    1. Adi Hădean Author says:

      ia bagă niște suferință din dragoste:)

    2. As baga eu, dar nu mai am de ce :).
      Imi aduc aminte ca pizza de la pizzeria Gente din Cluj era un alt clasic al vremurilor respective (sper ca nu fac reclama). Doar cand intra bursa :). Sau snitelele si vajkrem, primite de acasa. Miam.

  14. Arată bestial.Chiar că îți aduce aminte de studenție.

  15. cristina. says:

    Dar pentru studentii de limbi straine inzestrati doar cu un cuptor cu microunde o merge?

    1. Adi Hădean Author says:

      mie nu-mi place cuptorul cu microunde și nu-l recomand. dar cred că merge:)

  16. astea doua-s asa…parca varianta pt EL si pt EA :p

    1. Adi Hădean Author says:

      bună asta:)

  17. O mancare simpla dar absolut delicioasa!

  18. Hmmm simt mirosul deja . Arata foarte bine(glandele salivare stiu) , si e si usor de facut . Am s’o incerc sesiunea asta .

  19. Doar bună poate fi; o altă modalitate: http://tiny.cc/sthn6

  20. ….o baghetuta cu ardeiut si ciupercute !!!!….i hate this !!!!….cit despre reteta , cred ca pot sa o maninc linistita dupa ce mi-am tavalit nepotul prin zapada timp de vreo ora prin parc !!!…si el se va bucura de darul tau pentru noi !!

  21. hmm, ingenios, arata foarte bine, fac si eu al micul dejun…

  22. Place ce-ai facut azi , dar si diminutivele-mi plac de nu mai pot … de la faptul ca-s cat un diminutiv , cred

  23. O idee foarte buna, abia astept sa incerc :)

  24. Super! pentru sambata de dimineata, am sa-mi surprind sotul :)
    Multumim!

  25. gata mi-am luat notite si fug in bucatatrie, sa-mi suprind iubitul pofticios;))

  26. Am uns painea la interior cu margarina amestecata cu usturoi si am inlocuit patrunjelul cu ceapa verde … un deliciu.

    1. Adi Hădean Author says:

      încearcă unt, margarina e o mizerie nesănătoasă:)

  27. Wow, apetisant! Si exact la studentie m-a dus cu gandul…Mereu ziceam pe vremea aia de care mi-e tare dor: „as manca ceva bun, ieftin si mult!!” Nu mai zic asta de atunci si nu stiu de ce…

  28. la medicina veterinara ar face ravagii !! super idee.

  29. tatiana traicu says:

    Am doua pustoaice gemene de 10 ani, carora in aceasta seara le-am pregatit aceasta bagheta minunata si le-am placut la nebunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close