Cele mai multe dintre weekend-urile de iarnă sunt, cu siguranță, petrecute în casă, în fața televizorului, sau prin bucătărie, la căldură. Așadar am mers la cumpărături, să ne facem plinul frigiderului pentru weekend, și, gândindu-mă la tema săptămânii acesteia, comfort food, am fost întrebată: Comfort food pentru cine, pentru bucătar sau pentru mâncăcios? Și am decis să aleg o variantă de mjiloc, și să fac o rețetă ușoară, rapidă, dar și ideală de mâncat “pe burta”, leneș, care apoi să îți permită un pui de somn, nu să fie necesar să dai o tură de parc după.
Pe lângă faptul că se face foarte rapid, nu sunt necesare multe ingrediente. Este una dintre farfuriile simple, dar foarte aromate.
Am tocat o ceapă și 4 căței de usturoi și am călit în 3 linguri de ulei pentru 3-4 minute. Apoi am adăugat o mână de roșii cherry tăiate, sare și niște cimbru uscat.
După ce roșiile au lăsat puțin suc, am adăugat 100 de grame de halloumi tăiat cuburi și jumătate de lingură de curry.
Am amestecat bine, și am mai lăsat să se gătească la foc mic, 5-7 minute. Am am pus niște busuioc, puțin piper râșnit și am adăugat o mână sănătoasă se spanac.
După ce am adăugat spanacul, am dat din nou focul mai tare și am mai gătit până s-a înmuiat puțin spanacul. Pe cât este de simplă rețeta, pe atât de gustoasă. În plus, este foarte ușor de personalizat, în funcție de preferințe. Dar mie mi se pare ideală pentru o rețetă comfort food.
Text & foto: Aura Crăciun, Bake-Up Artist
Halloumi „nefacut” ?
Facut in tigaie :)
Ce tare, ieri am dat search pe google „spanac” (am nişte spanac şi vroiam o reţetă nouă să-l gătesc) şi ce să vezi…..am dat peste această reţetă simplă şi delicioasă.
Mulţumesc. A fost super bunuţă ;)
Ma tin sa-l fac de cand ai publicat reteta. Abia azi i-a venit randul. Nu am mancat demult ceva atata de simplu (de facut) si de bun. A fost superb, multumesc pentru retata!
Am facut azi minunatia asta si e super, mega delicios.
Am „pacatuit” si am trisat putin: am inabusit ceapa si usturoiul (mai degraba decat calit), am desarat branza si am omis sarea – toate astea ca sa ii pot da si celui mic. Aaa.. si am folosit frunze de spanac congelate (doar asa am avut) dar a fost super delicios si asa.
S-a papat tot fara rasuflare!
Magic!!
De ani de zile profit de acesta rețeta!!