Cușcuș (cous-cous) cu pui, ghimbir și oregano

464

UPDATE: pentru că mâine-i ziua cu Sfântu’ Valentin, luați de citiți și vă veseliți. Sau nu.

Am primit o pungă de cușcuș italienesc, din griș dar nu din cel mărunt-mărunt cum găsești în Maroc sau alte țări nord-africane ci puțin mai mare. Nu-i ajunge o opărire/aburire pentru a se umfla și pentru a putea fi mâncat ci are nevoie de șase-șapte minute de tratament termic în urma căruia se transformă în bobițe lucioase, cu textură fină, plăcută. L-am gătit cu piept de pui.

 

Am pus o lingură de ulei într-o cratiță apoi, după ce uleiul s-a încins, am pus în cratiță puiul, o lingură de ghimbir mărunțit cu cuțitul și o mână de frunze de oregano.

DSC_8142Am întors carnea de pe o parte pe alta apoi am pus un capac peste cratiță.

DSC_8144După un sfert de oră am luat capacul și am pus cușcușul peste pui. Am amestecat bine și am turnat două polonice de supă în cratiță (dacă nu aveți supă, e bună și apa). Am condimentat cu sare și piper și am pus capacul din nou.

DSC_8148Când am socotit că-i gata, am stins focul, am pus în cratiță trei roșii tăiate și un ardei iute tocat.

DSC_8157Asta-i tot.

DSC_8206De restu’, oregano proaspăt.

couscous cu puiSă fiți sănătoși.

couscous

Join the Conversation

  1. Sunt curios cu privire la acest sort de couscous. Văd că s-a umflat frumos, cât priveşte gustul, nu am nici o îndoială !

  2. ionescu gabriela says:

    Cred ca e f buna reteta.Noua ne place cus cus ul dar il preparam numai sub forma de salata, cu rosii,castraveti,ardei,etc.putin ulei si zeama de lamiie.Voi incerca si aceasta reteta.Multumesc ptr.idee.Succes in continuare ,la toate cele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close