Uneori lucrurile cele mai simple sunt şi cele mai bune. În cazul acesta, micul dejun cel mai simplu. Mi-am dorit să prepar un mic dejun uşor, care poate fi pregătit pentru persoana dragă şi servit chiar şi de ziua îndrăgostiţilor sau în orice zi, ca un răsfăţ. În acelaşi timp, am vrut să fie sănătos, uşor şi fără să implice făină, ulei, prăjeală sau coacere.
150 ml orez, 350 ml apă, 400 ml lapte de cocos, 2 linguri miere, ½ linguriţă scorţişoară, ¼ linguriţă nucşoară
Pentru topping: 1 banană, 4-5 căpşuni, 50 gr afine
Se fierbe orezul în 350 ml apă, la foc mic, sub capac. Se amestecă frecvent ca să nu se lipească. Când a scăzut toată apa se adaugă laptele de cocos, scorţişoara şi nucşoara. Când orezul a absorbit aproape tot laptele, este gata. Se împarte în castronele şi se adaugă fructele feliate.
Dacă doriţi ca micul dejun să fie şi mai rapid, orezul poate fi fiert în apă cu o seară înainte, iar a doua zi se adaugă laptele de cocos.
Text&Foto: Lia Ștefan
Deja imi imaginez cum miroase! O nebunie! Ce pofta mi-ai facut. Si nu imi aduc aminte unde am vazut niste conserve de lapte de cocos!
la Mega si la Carrefour sigur ai vazut :) acolo au mereu, la standul de Internationale
Cum 150 ml orez?
Mierea cand se pune?