Salată de curcan copt

430

Zilele acestea m-au inspirat să pregătesc o salată proaspătă, cu iz de primăvară. Mie salatele mi se par preparate ce ocupǎ primul loc ca gustare sau care însoţesc alte mâncăruri cu scopul de a mări valoarea nutritivǎ. Salata cu piept de curcan, însă, are un conţinut important de proteine, vitamine şi minerale, astfel încât poate fi considerată o masă completă. În plus, carnea de curcan este săracă în grăsimi şi este o sursă importantă de aminoacizi esenţiali.

Ingrediente pentru 2 porţii:
  • 300 g piept de curcan (fără piele şi os)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingurǎ ulei de măsline
  • 100 g de baby spanac
  • 100 g de roşii cherry
  • 20 g de nuci
  • 20 g de merişoare
  • 20 g de parmezan
  • cremǎ de oţet balsamic (pentru decor)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
Pentru crutoane:
  • 1 mini baghetă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
Preparare crutoane:

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aranjeazǎ feliile de pâine. Eu le-am lăsat cu tot cu coajă, deoarece mi-am dorit să aibă un aspect mai rustic, dar există şi varianta să îndepărtaţi coaja şi să tăiaţi pâinea în cubuleţe. Apoi se asezonează cu sare, piper, boia dulce şi oregano şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se bagă la cuptor la 130˚C pentru 18-20 de minute.

Pieptul de curcan

Carnea se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, boia dulce, se amestecă și se lasă 30 de minute într-un vas acoperit. Vă recomand să lăsaţi bucata de carne întreagă, deoarece scopul este ca, la final, pieptul de curcan să fie fraged şi suculent în interior şi să aibă o crustă frumos rumenită. Apoi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă la cuptor 55 de minute la 200˚C. Se scoate folia şi se bagă la cuptor încă 15 minute până când se rumeneşte bine. Se lasă să se răcească, apoi se taie în cubuleţe de 1,5 cm.

Pentru dressing

După preferințe, pregătim un dressing din 3 linguri ulei de măsline extra virgin, 2 linguri de suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Uleiul se adaugă la sfârşit şi se amestecă.

Pe o farfurie plată se pun frunzele de spanac, apoi se adaugă bucăţile rumenite de carne, miezul de nucă, merişoarele şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă dressingul şi se amestecă bine. Se adaugă crutoane, se presară fâşii de parmezan, iar la final se adaugă un strop de cremă de oţet balsamic, după poftă.

Cu drag,

Medeea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close