Acum câteva săptămâni m-au căutat prietenii de la TVR și m-au rugat să gătesc oarece mâncare norvegiană pentru una dintre emisiunile lor. Am căutat rețete, multe dintre ele erau cu pește ori cu ingrediente greu de găsit pe la noi așa că am decis să fac una cu porc. Ea se prezintă bine și simplu, simplu de tot.
Îmi rămăsese niște varză acră de la rețeta pe care am făcut-o pentru ebucataria.ro (știți că pun rețete și acolo, nu?). Ardeiul iute e mai mult de decor.
Cotletul, cu puțin os, cu șorici și ceva grăsime. L-am crestat și l-am prăfuit cu piper proaspăt măcinat. L-m cumpărat de la măcelărie și în felul ăsta am putut să iau fix cât îmi trebuia, adică două felii. De la supermarket trebuia să cumpăr cel puțin șase, ei nu obișnuiesc să pună mai puține în caserole.
Restul ingredientelor de care am nevoie sunt aici: puțin unt, puțin chimen, piper roșu (putea fi de orice culoare).
Am pus untul la topit.
Am rumenit în el carnea, două minute pe fiecare parte.
Am dat cotletele la o parte și am pus în tigaie piperul și chimenul, să se încălzească puțin.
Am adăugat repede varza și am amestecat bine. Am mai ținut tigaia pe foc doar un minut, nu am vrut să obțin varză călită ci doar să o încălzesc pe cea murată, să o umplu de aromă de chimen.
Cum credeți că a fost?
Eu zic să încercați, vă costă cel mult patru lei pe porție și vă ia cel mult șase minute să preparați minunăția asta nordică.
Să fiți sănătoși.
Multumesc pentru reteta. Pacat ca am colesterol. Va propun un schimb de link-uri. Numai bine!
m-ai ai multe?
acum esti in norvegia?
Cum cred ca a fost? D E M E N T I A L ….Nici sa respir nu mai pot de cat salivez si a, o foame de lup la ora asta….
Lasa ca ma asteapta al meu cu mici la gratarul cu apa :P…bag doi mici si zic ca am halit un cotlet de al tau :D
Un Dragobete cu multa dragoste , iti doresc!
Horia, sănătate multă:-)
Florin, nu te supăra că-ți spun dar corect e „mai ai multe” :-) (nu de alta dar am văzut scris la fel și în alte comentarii)
Geta, doar cu gândul
Ana:-) să fii iubită!
IMI LASA GURA APA
Iti lasa gura apa numa-i cind te uiti la poze ,cu atita maiestrie ,lea-i facut si expus .Dupa cum arata pozele reteta trebuie sa fie super buna .Sa fii sanatos impreuna cu familia ta si sa faci cit mai multe acte de caritate .
super buna mersi mult….o zii buna
Anișoara, cu plăcere.