De mâncat pe pâine

356

Ieri am petrecut 15 ore în mașină, spre Iași, la Iași și înapoi la Cluj. Motiv pentru care nu am avut vreme să gătesc. Azi voi prepara lucruri bune și pentru blogul acesta dar și pentru ebucataria, lucruri care vor fi postate în zilele ce vin. După cum știți, lipsesc din nou de acasă, plec la Timișoara să gătesc pentru lume multă. Deși nu am gătit, ceva tot trebuie să mănânc/mâncăm, că doar nu ne-om apuca de lucru pe inima goală. Am ales pentru voi câteva bunătăți de pus pe/în pâine. Să le vedem:

Pita picurată cu untură topită din slana rumenită deasupra flăcării. Nu e de mâncat prea des dar e o punte bună între om și tradiție.

pita picurata 15

După bruschette sun topit.

bruschette fierbinti 06

Pâinea făcută cu mâna mea și umplută cu șuncă și brânzeturi e cerută destul de des.

paine tvr3 49

Nici frigănelele nu-s cea mai dietetică mâncare dar îmi aduc aminte de copilărie.

friganele 08

Limone Amalfi, o drăgălășenie gustativă descoperită recent.

limone amalfi 09

E pâinea mea și mă mândresc cu ea.

pita rasucita 21

Pita cu unsoareși cu părădăici e pentru zilele lungi de vară din Banat.

pita cu untura 03

Ocazional mă complic și fac pâinea toast.

toast cu pui rece 14

O să mă opresc aici. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. No, lasa ca ati mancat oleaca si azi. :)

  2. Radu-Mihai says:

    La pita cu unsoare si porodici mai poti adauga ceapa verde si branza telemea. :)
    Pita cu unsoare si mar e o „prajitura” buna si gustoasa. Merita incercat! :)

  3. E nu…esti grozav…s-o dus pe apa sambetei mancarea mea sanatoasa ,fara grasimi si alte cele…deci painea cu unsoare e dementiala…a trebuit sa aflu de ea abia acum 7 ani in urma , de la ardeleanul meu , ca pana atunci habar nu aveam de asa bunataturi pe lumea asta….

  4. Aaaa , apropos de ce scria Radu-Mihai : merge cu castraveti murati , ceapa rosie taiata julienne si paine toast frecata cu usturoi si data cu unsoare…iamiii…..Am taifun in gura!:D

  5. Huuuh! Ce de potoale:)
    Clisa fripta…cu paine picurata cu grasimea rezultata si cu ceapa verde, oua fierte si telemea de oaie.
    Asta se intampla pe vremea copilariei, cand si lucrul la tara te facea sa consumi tot si poate ++ intr-o zi de vara cu 37 de grade.
    Succes la Timisoara, orasul meu de suflet.

  6. Mulțumesc pentru vorbele bune:-). Să fiți sănătoși!

  7. Radu-Mihai says:

    @Ana: Da` oare bine-am facut c-am pornit taifunu`? :)))

  8. Nuuuuuu…Radu :D , ca cica eu sunt in proces de slabeala…:D
    De aia am si pregatit aseara doua tavi cu placinta…in ciuda bunataturilor expuse de Adi aici…:D

  9. Pita cu untura rullz :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close