Ieri am petrecut 15 ore în mașină, spre Iași, la Iași și înapoi la Cluj. Motiv pentru care nu am avut vreme să gătesc. Azi voi prepara lucruri bune și pentru blogul acesta dar și pentru ebucataria, lucruri care vor fi postate în zilele ce vin. După cum știți, lipsesc din nou de acasă, plec la Timișoara să gătesc pentru lume multă. Deși nu am gătit, ceva tot trebuie să mănânc/mâncăm, că doar nu ne-om apuca de lucru pe inima goală. Am ales pentru voi câteva bunătăți de pus pe/în pâine. Să le vedem:
Pita picurată cu untură topită din slana rumenită deasupra flăcării. Nu e de mâncat prea des dar e o punte bună între om și tradiție.
După bruschette sun topit.
Pâinea făcută cu mâna mea și umplută cu șuncă și brânzeturi e cerută destul de des.
Nici frigănelele nu-s cea mai dietetică mâncare dar îmi aduc aminte de copilărie.
Limone Amalfi, o drăgălășenie gustativă descoperită recent.
E pâinea mea și mă mândresc cu ea.
Pita cu unsoareși cu părădăici e pentru zilele lungi de vară din Banat.
Ocazional mă complic și fac pâinea toast.
O să mă opresc aici. Să fiți sănătoși.
No, lasa ca ati mancat oleaca si azi. :)
:-)
La pita cu unsoare si porodici mai poti adauga ceapa verde si branza telemea. :)
Pita cu unsoare si mar e o „prajitura” buna si gustoasa. Merita incercat! :)
E nu…esti grozav…s-o dus pe apa sambetei mancarea mea sanatoasa ,fara grasimi si alte cele…deci painea cu unsoare e dementiala…a trebuit sa aflu de ea abia acum 7 ani in urma , de la ardeleanul meu , ca pana atunci habar nu aveam de asa bunataturi pe lumea asta….
Aaaa , apropos de ce scria Radu-Mihai : merge cu castraveti murati , ceapa rosie taiata julienne si paine toast frecata cu usturoi si data cu unsoare…iamiii…..Am taifun in gura!:D
Huuuh! Ce de potoale:)
Clisa fripta…cu paine picurata cu grasimea rezultata si cu ceapa verde, oua fierte si telemea de oaie.
Asta se intampla pe vremea copilariei, cand si lucrul la tara te facea sa consumi tot si poate ++ intr-o zi de vara cu 37 de grade.
Succes la Timisoara, orasul meu de suflet.
Mulțumesc pentru vorbele bune:-). Să fiți sănătoși!
@Ana: Da` oare bine-am facut c-am pornit taifunu`? :)))
Nuuuuuu…Radu :D , ca cica eu sunt in proces de slabeala…:D
De aia am si pregatit aseara doua tavi cu placinta…in ciuda bunataturilor expuse de Adi aici…:D
Pita cu untura rullz :D