Salată cu pui rece

525

Îmi rămăseseră câteva pulpe coapte, de la masa de prânz a zilei anterioare. Le-am găsit un rost. Îmi place când reușesc să fac asta, uneori merge, uneori e bine să fie așa. Înainte de a trece la povestea salatei, vreau să vă spun că am făcut pozele pe întuneric, fără lumini, jucându-mă cu setările aparatului (ISO, F). Dacă foloseam un trepied, ar fi fost mai bine, din păcate, când gătesc și fac poze, nu pot să folosesc trepied. Iată cum arăta seara aceea:

salataApoi am mărit ISO cât am putut, sm mers cu F la 1.8-2 și cu timpul de expunere cât am putut de mult, cât să nu-mi iasă pozele mișcate. N-am mai știut cum să controlez balansul de alb așa că l-am lăsat pe auto. Și am început:). Pulpele: le-am luat pielea și am dat jos carnea de pe os.

pulpeSalata: de două feluri. Spălată, scuturată.

salataDressing: mascarpone, sare, piper, ulei de măsline, zeama dintr-o jumătate de portocală, o linguriță de muștar boabe.

mascarponeAmestecate bine cu o furculiță, diect în farfuria în care am montat salata.

dressingAdaos: o jumătate de măr, baghete stropite cu zeamă de portocală.

mărAșadar: frunzele de salată, baghetele de măr, 3 roșii cherry, puiul, câteva așchii de Grana Padano, puse peste sos, amestecate ușor.

salataSă fiți sănătoși.

salata

Join the Conversation

  1. Alexa Georgeta says:

    asta pot sa o mananc astazi caci de maine trecem la post.cine o va face sa aiba pofta este usoara si gustoasa.

  2. geniaaaaal :)

  3. Asta putem manca oricand, si incepand de luni pentru ca nu trecem la niciun post.

  4. catalin says:

    Adi, iti recomand adobe lightroom pentru balansul de alb, contraste, staturatii de culori, expuneri s.a.m.d. Exista numeroase tutoriale si nu e un program dificil de invatat. E ca o camera obscura pentru fotografiile digitale.

  5. Ai pe undeva reteta de pui copt? Arata delicios…

    1. Adi Hădean Author says:

      o am în calculator. o postez săptămâna viitoare.

  6. Teodora says:

    Cu ce as putea inlocui mascarponele?Multumesc anticipat.

    1. Adi Hădean Author says:

      cu smântână sau., mai bine, cu un iaurt grecesc (au olympos unul destul de bun)

  7. Fabian Sergiu says:

    nu ma pot abtine sa nu comentez si eu o data macar ! :D iti urmaresc fiecare post si iti admir munca incerc sa o reproduc uneori ! vreau sa te felicit pentru toata munca depusa si ca impartasesti retetele cu noi o zi faina salut

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close