Meniul meu de săptămâna asta de la Camino cuprinde și un desert despre care-s întrebat mereu încă de când am pus prima poză cu el pe net. E ușor și…ușor e făcut. Trebuie să faceți mai întâi o cremă de vanilie, ca aici.
Apoi să luați două-trei foi de plăcintă pe care, după ce se decongelează, să le tăiați în ce formă și la ce dimensiune vreți voi. Puneți apoi la topit o jumătate de pachet de unt cu două linguri de marsala ori poate cu un degetar de rom și cu o lingură de zahăr brun.
Ungeți foile cu siropul acesta, cu ajutorul unei pensule. Puneți-le (chiar și suprapuse) la copt într-o tavă, pe hârtie de copt, la 200 de grade Celsius. În câteva minute-s coapte și rumenit ușor. Lăsați-le să se răcească apoi construiți desertul punând o foaie pe farfurie și două-trei linguri de cremă peste ea. Acoperiți crema cu altă foaie. Puneți frișcă peste foaia de deasupra. Decorați cu fructe de pădure. Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.
Am toate ingredientele, e „must do”-ul de astazi. Arata senzational!
O intrebare va rog: se pot consuma si a doua zi? Sau sunt din categoria „mai bune in ziua cand se fac”?
Multumesc frumos, MP
Cum arata desertul asta..Din poza te imbie la degustare…Sper sa reusesc sa cumpar vanilie cat de rpd…
am o idee!
ar merge sa coacem foile in formele de briose?
sa facem asa… ca niste cosulete?
deasupra sa punem foi drepte, asa.. ca un acoperis stilizat?
sau bezele sfaramate?
Cremsnit usor :)?
Deci azi l-am si incercat! E foarte bun, usor si e rapid de facut. Singura modificare a fost sa pun Carolans in siropul pt foi pt ca nu aveam Marsala. A fost laudat :) si halit rapid.
Super reteta!