Ce poți găti în 15 minute?

429

Zilele trecute a tras pe la noi tovarășul Chinezu, cu care, printre beri, am vorbit și despre mâncare, despre gătit, mai exact. Tema principală  – lipsa timpului. Că viața-i scurtă și dură în același timp, că oamenii ar vrea să gătească pentru ei și pentru familii dar că nu apucă. Și altele, dar în același perimetru. Cum pot fi împăcate toate astea? Simplu: cauți idei și, utilizând simțul practic din dotare (nu vreau să supăr pe nimeni, dar dacă ești praf în bucătărie, cel mai prbabil așa vei rămâne, indiferent ce rețetă ți se oferă, indiferent de cât de amănunțit e explicată), le adaptezi la posibilitățile și nevoile tale. Acest blog adăpostește sute de rețete/idei potrivite pe post de soluție pentru cei grăbiți. E drept, nu-s clasificate ca atare, dar e o idee pe care voi încerca să o aplic. Între timp vin cu o serie de șapte idei pe care le-ați putea aplica săptămâna asta, cu rezultate delicioase și hrănitoare. Oricare dintre rețetele pe care vi el prezint azi poate fi pregătită în cel mult un sfert de oră. Iată:

Pâine cu ou și dovlecel. Puteți înlocui dovlecelul cu ciuperci champignon tăiate în lamele fine.

paine-cu-ou-si-dovlecel-14Salată de fasole cu pâine prăjită, cu sau fără șuncă.

salata de fasoleSupa cremă de ciuperci. Pont: tăiați legumele în bucăți foarte mici, vor fierbe mai repede.

crema de ciuperciSupa cremă de sfeclă. Pont: cumpărați sfecla gata fiartă sau fierbeți-o și țineți-o în frigider până aveți nevoie de ea. Încercați să n-o uitați acolo:).

crema de sfeclaPaste cu sos de roșii. Simplu și delicios.

paste cu sos de roșiiCotlet de porc cu legume trase-n unt. Pont: puteți folosi o tigaie grill sau una antiaderentă, cu rezultate la fel de bune.

cotlet-cartofi-unt-10Cremă de brânză cu ciocolată. Că parcă ne place și desertul.

cremă de brânză cu ciocolatăAtât. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Hmmm… as incerca perfectul cotlet de porc cu legume trase-n unt si apoi apetisanta crema de branza cu ciocolata! :) Multam de idei, multam fain.

    Saptamana frumoasa!

  2. Wow..Asta da lista de supravietire urbana Ș)

  3. marianna says:

    Poate ne dai si cateva idei de mancaruri ce pot fi gatite in cantitati mai mari atunci cand avem timp, apoi pot fi congelate pentru o perioada scurta de timp, 1-2 saptamani, fara sa piarda prea mult din savoare. Eu stiu numai supa de linte si aluatul de fursecuri.Cu siguranta tu ai ceva secrete!!Poate mai scoti ceva din cutiuta ta sa invatam si noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close