Ai zice că asta-i o mâncare de vară, poate pentru că obișnuim să coacem ardei mai ales vara, când se găsesc peste tot și-s mai ieftini. Sau erau, că-mi pare că anul ăsta s-au cam scumpit toate prin piețe și supermarketuri. Oricum, ideea pe care trebuie să o rețineți e că puteți face ardei copți și acum, doar să aveți o hotă bună dacă-i faceți în casă. O să vedeți mai jos de ce.
Pentru o friptură mai slabă folosiți cotlet. Bucată întreagă, așa vă asigurați că nu se va usca total la copt.
Presărați un amestec de piper boabe, sare dură și rozmarin uscat peste carne, pe toate părțile. Puneți carnea pe foaie de copt, într-o tavă, tava în cuptor. Lăsați carnea la 180 de grade timp de 45 de minute.
Cât timp stă carnea în cuptor, puneți o tigaie pe foc, stropiți-o cu ulei și puneți ardeii la fript.
După ce ați fript ardeii pe toate părțile, la foc mare, presărați puțină sare peste ei, lăsați-i cinci minute sub un prosop apoi curățați-i de pieliță. Stoarceți zeamă de lămâie peste ei, amestecați-i cu usturoi tocat, pătrunjel și puțin ulei de măsline.
Până se odihnește carnea după coacere (15 minute), lăsați ardeii să se împrietenească între ei și cu sucul din jurul lor.
La garnitură vă propun o bucată de mămăligă rece.
Să fiți sănătoși.
Cred că îi voi trimite link-ul soțului, poate îmi face o „surpriză” :)))
Mi s-a făcut o poftă teribilă de ardei copți.
am ardei kapia copt in congi stiu , nu e acelas lucru ca ardeiul proaspat si ca cei din imagine dar sunt foc de scumpi cei proaspeti si cred ca pretul e …cam nejustificat dar trec prim prea multe „maini”
Am făcut astăzi rețeta și a ieșit foarte bună. Mi-a rămas întâmplător mămăligă de ieri și s-a potrivit perfect.
Mulțumesc și să îți dea Dumnezeu sănătate.