Îmi place puiul rece, îmi place să-l pun în sandwich-uri sau salate. Din acest motiv, nu mă sperie o caserolă care conține mai multe pulpe de pui decât am avea nevoie la o masă, le coc pe toate, urmând ca pulpele reci să fie mâncate a doua zi sau mai târziu în aceeași zi. O să vă dau azi o rețetă de pulpe coapte, ușor de făcut fără o mare investiție.
Luați pulpele, spălați-le bine și curățați-le. Ștergeți-le cu un prosop din hârtie.
Nu-i musai să le curățați osul da arată mai bine așa. În plus, e un exercițiu bun.
Prăfuiți pulpele cu sare, piper și alte ierburi uscate (busuioc, oregano, cimbru).
Puneți ceapă verde, fenicul, roșii de toate culorile, câteva felii subțiri de slănină și frunze proaspete de busuioc, pe fundul unei cratițe.
Așezați pulpele peste patul astfel alcătuit și stropiți-le cu ulei.
Un adaos verde-proaspăt e indicat. Mie îmi place oregano.
Coaceți pulpele o oră și jumătate la 160 de grade Celsius (foc mediu).
Cum putem curata cât mai usor osul? Arată mult mai bine așa.
Stiu ca suna prostesc ce vreau sa te intreb, dar cum cureti osul la pulpe? Nu reusesc sa le fac sa arate asa cum le-ai facut tu.
Am incercat foarte multe retete de la tine de pe blog si toate au iest foarte bine . Multumesc
https://www.youtube.com/watch?v=FDgIjAqeVYQ
Se acopera vasul?
nu
Eu de regula crestez pulpele si parca tot mai au sange in interior. Sa inteleg ca secretul ar fi sa le las asa intregi?
Multumesc!
Oare pot fi mancate si la un bufet rece? Adica reci?
Mie nu imi place nici oregano, iar cimbru doar in sarmale si chiftelute m-am obisnuit cu el. Ce alte condimente imi poti sugera? Rozmarinul? Rozmarinul l-am mai folosit doar in combinatie cu sare de mare pe cartofi dulci si pe pui dar nu in combinatie cu alet condimente. Multumesc anticipat pentru raspuns si pentru reteta!
incearca cu marar
musai cu salata:).eu am executat prima ciorba de urzici si pizza(2)cu de toate
si o dezosare
https://www.youtube.com/watch?v=gy8k3xh45iM
Mmm, ce bine arata! Am sa incerc reteta, cu siguranta, insa cred ca voi renunta la slaninuta… nu obisnuiesc sa combin in felul asta, mi-e sa nu-i dea un gust care sa nu fie pe placul meu. Multumesc! :)
Este genial acest site! Ma scoate din impas tot timpul cand sunt in pana de idei!
Am pulpe de pui in frigider pe care trebuie sa le gatesc azi si nu aveam nici cea mai mica inspiratie de cum sa le fac. Stiam doar ca trebuie sa fie facute la cuptor pt ca vremea de afara (sta sa ploua) a reusit sa ma tufleasca si nu vreau sa stau in picioare langa aragaz.
Am intrat pe site, am dat search la singurul ingredient care ma interesa aka „pui” si a aparut acesta minunata reteta simpla si culmea, la cuptor! Iuhu! Sunt salvata! Am toate ingredientele acasa!
Deci, dupa cum spuneam, acest site este genial!
Multumesc!
La fenicul folosim doar bulbul ?