Poți să faci curry cu chiftele? Sigur că poți! Mai întâi faci chiftelele (apropo, e o idee bună să faci chiftele și să le congelezi pentru a le folosi într-o zi când n-ai vreme de stat în bucătărie): frămânți bine 300 de grame de carne de vită, 200 de grame de carne de porc, o lingură de pesmet, un ou, o lingură de pătrunjel tocat, puțină sare, puțin piper, o pișcătură de chimin arăbesc. Apoi, odată modelate chiftelele….
Încingi o tigaie, o stropești cu ulei și așezi chiftelele în ea.
Pui în tigaie un vârf de linguriță de chimion (arpagicul murat e opțional)…
După șase-șapte minute, întoarceți chiftelele. Puneți două linguri de pastă de roșii, o linguriță de garam masala, una de tikka masala și, dacă aveți de unde, o linguriță de pastă de ardei iute.
Adăugați 300 de grame de lapte de cocos. Dacă e solidificat, adăugați și o ceașcă de apă caldă. Lăsați să fiarbă încet, cinci minunte. Mâncați cu orez.
Ce idee buna, nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap ca pot face curry cu chiftele! Super!
Merge si cu cus-cus?
vai, da ce idee!!!
pe bune, cine te pupa toata ziua, primeste ceva?
ca alfel nu-mi explic de unde atata linguseala!
Multumim pentru ideea cu congelatul!! Se congeleaza inainte de preparare, banuiesc!
Se pot congela si gata prajite.E mai simplu cand ai nevoie de ele:in 4 minute le ai calde cu microundele.
Ce idee interesanta! O am sa incerc si eu!
Minunata idee.Am sa incerc si eu.Multumesc.
Le-am facut aseara pentru cina,nu am gasit garam masala dar am inlocuit cu tandoori masala, a iesit spicey dar demential de bun.Eu cred insa ca secretul sta in laptele de cocos.Ii da mancarii un gust si o textura aparte.
Merci de reteta,frecvent iti consult site-ul si imi delectez familia cu bunataturile postate de tine.
Stai sanatos,