Năutul e prietenos și ofertant. Mult mai prietenos decât sunt eu zilele astea. Mâncarea nu intră-n mine și nici la gătit nu mă îndemn dar e mult mai bine când gătesc decât când nu o fac. Azi am făcut o salată din năut, cu telemea și iaurt de capră. Pozele tot cu micul Canon. Apropo, cei de la Altex au termen până pe 31, după care mergem la proces (am vorbit ieri cu avocatul meu despre asta). Cei de la Sony nu mi-au răspuns, de unde trag concluzia că nici ei nu se omoară după PR și bune maniere. În fine, iată rețeta de azi:
Am folosit năut din conservă.
O telemea nu prea sărată.
Usturoi (doi căței până la urmă).
O jumătate de ardei, dulce și roșu.
Trei frunze de lămâiță, o plantă care are parfumul lămâii, fără a fi acră.
Am pus năutul, usturoiul zdrobit și cimbrul într-o tigaie, pe foc. Am lăsat să dea în clocot (am lăsat zeama în care a stat năutul) pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Am zdrobit apoi cam jumătate din boabele de năut.
Am adăugat brânza și ardeiul și am amestecat bine.
Am pus salata pe o felie de pîine neagră, de casă și am stropit-o cu ulei de măsline extravirgin.
Peste salată, un moț de iaurt din lapte de capră/bivoliță și frunzele de lămâiță.
Să fiți sănătoși.
Faina reteta, d-abia astept s-o incerc, doar sa treaca postul… Lamaita unde ai gasit, poti sa-mi spui, te rog?
Amalia, la Kaufland.
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ce chestie! si eu am facut azi salata de naut – da’ de post :)
da, trebuie incercat clar.
Super salata !!! Am incercat-o dar fara ardei rosu ( din pacate nu uitat ca nu am ) dar a fost delicioasa si asa …. am servit-o cu bagheta whole grain …delicious !!! Merci pt idee .