Am cam deschis sezonul la grătare

388

Legea picnicului sau cum i-o fi zicând mă afectează teribil, în sensul că nici vorbă. Nu fac foc în pădure, nu stau la bloc, nu fac grătare-n balcon, aproape că nu-s român, din punctul ăsta de vedere. Am și avut mereu șansa de a avea curte în jurul casei sau prieteni cu curte. Ieri de exemplu am fost la unul dintre ei (am mutat și grătarul din dotare, că suntem vecini și n-a fost greu de dus) unde am întâlnit o gașcă veselă pentru care am grătărit cu drag. Nu vă arăt gașca dar pot să descriu puțin grătarele. Vă doresc grătăreli fericite și fără amenzi.

Ceafă de oaie cu os. Marinată înulei de mnăsline cu rozmarin. Gustoasă, nu destul de fragedă. Am însă niște grătare din cotlet de oaie pe care o să vi le arăt zilele viitoare, deci, nu insist.

Pulpe de pui marinate cu sare, piper, salvie, vin.

Mușchi de porc prăfuit cu sare și piper.

Aici am amestecat iaurt, brânză fină de vaci, brânză cu mucegai, susan, alune zdrobite, oregano uscat. Un sos gros pentru friptură sau garnitură. Vedeți imediat.

Garnitura: cartofi noi fierți în coajă, puși pe grătar până la rumenire, zdrobiți, amestecați cu ceapă coaptă pe grătar și cu sosul prezentat mai sus.

 

Am fript oaia la foc iute, adică pe grătarul bine încins, trei minute pe fiecare parte.

Pulpele și aripile de pui au stat cam 25 de minute, la foc mai potolit, să se pătrundă încet. Le-am pus lângă salată.

Mușchiul de porc a stat pe grătar la 220 de grade Celsius și a fost rotit pe toate părțile puțin mai mult de un sfert de oră. S-a rumenit frumos, sa- pătruns cât trebuie dar a rămas suculent. L-am împerecheat cu niște brânză de capră.

La urmă m-am ales cu un prieten nou. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Si noi am deschis sezonul, dar menu-ul a fost mai usor – pulpe dezosate, ciuperci, cefa de porc si cativa mititei.

  2. Felicitari pentru prietenul cel nou !

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-i al meu, era pe acolo, doar ne-am împrietenit.

  3. Vreau sa va intreb, cum pot fi pastrate toate ierburile astea proaspete (ex. menta, rozmarin etc.) daca nu sunt in ghiveci?In punga la conge nu e ok? Multu

    1. Adi Hădean Author says:

      congelate. nu mai sunt proaspete dar se păstrează destul de bine:)

  4. Daca te cer in casatorie,accepti?

    1. Adi Hădean Author says:

      nu:)

  5. Imi place ca se maninca bine la tine pe site!

    1. like! :-)

  6. sa spun ca esti mai tare ca Jamie Oliver?nu e de ajuns.sa spun ca sunt un bucatar experimentat si ca totusi ma inspiri mereu?nu e de ajuns.sa spun ca ma pierd in povestile tale si ca esti mai tare decat Garcia Marquez?da,asta ar fi ok.
    p.s. chiftelele tale cu tot felu’ reloaded mi-au innebunit familia.te iubim,Hadean

  7. Ce fain e mopsu’, de mancare nu mai zic, mi se face rau…:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close