Crock-pot lamb shin

621

(PUB)

Why do we cook meat at low temperature, for a long time? For the taste it acquires over time, for the tenderness, for the nutrients. If you need to be skilled and always pay attention (as I mentioned in a post a few days ago), with the crock-pot things are simpler. It’s enough to put the ingredients in the pot, put the lid on and set the temperature (low/high) and the cooking time. For today’s recipe I used two pieces of lamb shin, which gives us enough meat for four servings (we don’t mention the case in which a person can’t help but eat for two).

berbecuț

I washed the meat and wiped it with a clean, dry towel, I washed four large carrots which I cut into large pieces and placed them in the pot, as a bed for the meat.

berbecuț

I also added to the pot a few cloves of garlic, five-six anise stars, a few shallots, I sprinkled coarse salt, pepper and black cumin (also known as fennel flower seeds) over the meat.

berbecuț

I poured over the meat 100 milliliters of dry red wine (Fetească neagră) and 300 milliliters of bone broth (if you don’t have some, just use water).

supă

I put the lid on the Crock-pot slow cooker, I set the temperature on low and the time at 12 hours (when I came back home, after 10 hours, the meat was already done, but it didn’t bother me to leave it for another two hours).

crock pot

The next photo is from the following morning, when a lamb shoulder had a leave of absence.

berbecuț

In order to serve it, you just have to put the meat with the surrounding jelly in a pan/skillet or, if you don’t eat it the next day, as I did, you can use the “keep warm” setting of the crock-pot.

năut

As a garnish, I chose chickpeas (which I soaked in water overnight, I then boiled in plenty of water with two cloves of garlic, an onion, two bay leaves and salt, until the pea softens) mixed with sea salt, parsley and olive oil. From the same chickpeas I made hummus.

hummus

hummus

Long story short, that was it. There’s not a lot to tell, which makes the job a lot more practical.

berbecuț

On the other hand, I would add some more photos.

berbecuț

That’s all for today.
berbecuțStay healthy.

crock-pot

berbecuț

 

Special thanks to
Oana Bodnariuc, Authorized Translator
[email protected]
facebook.com/oana.bodnariuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rasol de berbecuț la crock-pot

0

(PUB)

De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienți. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază (așa cum descriam într-o postare de zilele trecute), la crock-pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire. Pentru rețeta de azi am folosit două bucăți de rasol de berbecuț care furnizează suficientă carne pentru patru porții (nu vorbim despre cazurile în care omul nu se poate abține și mănâncă pentru doi).

berbecuțAm spălat și sters carnea cu cu un prosop curat și uscat, am spălat patru morcovi mari pe care i-a tăiat în bucăți mari și i-am așezat în oală, pe post de pat pentru carne.

berbecuțAm mai pus în oală câțiva căței de usturoi, cinci-șase stele de anason, câteva hașme, am presărat peste carne sare grunjoasă, piper, semințe de chimen negru (zis și negrilică).

berbecuțAm turnat peste carne 100 de mililitri de vin roșu sec (Fetească neagră) și 300 de mililitri de supă de oase (dacă nu aveți, folosiți apă).

supăAm pus capacul pe oala slow cooker Crock-pot, am setat treapta de temperatură joasă și timpul la 12 ore (am revenit acasă după 10 ore, carnea era deja bună de mâncat, dar nu m-a deranjat să o mai las două ore.

crock potPoza de mai jos e de a doua zi dimineața, un rasol lipsește motivat.

berbecuțPentru servire e destul să pui carnea cu tot cu jeleul care o înconjoară într-o cratiță/tigaie sau, dacă nu mănânci a doua zi, cum am făcut eu, să folosești funcția de păstrare la cald a crock-pot-ului.

năutCa garnitură am ales năutul (păstrat în apă de seara pe dimineața, fiert apoi în multă apă cu doi căței de usturoi, o ceapă, două foi de dafin și sare, până se înmoaie bobul) amestecat cu sare de mare, pătrunjel și ulei de măsline. Din același năut am făcut un hummus.

hummus

hummusCam asta a fost, pe scurt și pe lung. Poveste multă nu-i, ceea ce face toată treaba mult mai practică.

berbecuțPoze, pe de altă parte, parcă aș mai pune.

berbecuț

Atât pentru azi. berbecuțSă fiți sănătoși.

crock-pot

berbecuț

Join the Conversation

  1. Foarte interesanta garnitua. In hummus ati pus si usturoi? Sau ce condimente ati folosit?

  2. Gigi Codin says:

    Buna seara,
    Domnule Hadean as aprecia foarte mult daca imi raspundeti la o intrebare tehnica.
    Vreau sa cumpar un crock-pot de 5,7 L. Pentru 6 persoane este mare, mic sau suficient? Va multumesc pentru amabilitate.

    1. Adi Hădean Author says:

      depinde ce vreți să gătiți în el. supă/ciorbă/tocană/pilaf, da, ajunge. poate unele fripturi să necesite mai mult spațiu.

  3. buna seara,

    Foarte bune rețetele prezentate de dvs dar puțin cam multa publicitate pt un blog de gătit… ineleg ca crock pot e o minune dar…Am inteles. Și cred ca au facut-o toți abonații. Exista 2 posibilitati: ori va faceți un bloc separat pt pub unde sa se aboneze toți cunoscătorii de aventuri culinare cu buget nelimitat, ori păstrați blocul acesta pt amatori de gătit ca mine ce vor sa își stimuleze papilele cu ceva inedit. Exista și posibilitatea 3 sa mă raportați ca SPAM… Merci!

    1. Adi Hădean Author says:

      sau există posibilitatea să plătiți pentru articolele de pe blog și să nu mai postez publicitate.

  4. Alexa Georgeta says:

    Iti multumesc din suflet ptr. reteta , am sa urmez sfatul tau ca in totdeauna , cine nu vrea sau nu ii place ceea ce tu ne prezinti macar ptr. efortul pe care tu il depui ptr. noi , de a ne prezenta ce este mai bun , este treaba lor , sa faca cum le place si cum vor .Capul sus si nu pleca capul la toti .

  5. Reclama sau nu acest mod de gatire este super savuros. Toate cele bune si multumim pentru retete!

  6. Mircea Puscas says:

    Buna ziua,

    excelente retetele. Cu materia prima poate fi o problema.
    Unde gasim rasol de berbecuti de exemplu?
    Multumesc.

  7. ADINA ARIESAN says:

    reclama nereclama nu te obliga nimeni sa citesti si mai ales sa comentezi rautati pe un blog de gatit.
    multumim pentru toate retele postate.este o placere sa le citesc..ca o poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close