Brie în crustă de fistic cu chutney de pere

571

Luna aceasta peste 5000 de restaurante din 150 de țări au celebrat la unison gastronomia franceză, printr-un dineu de finess. Deși mi-am planificat să ajung la un astfel de festin,  se pare că nu s-au aliniat planetele. Cel puțin nu pentru mine! Și uite așa am ales să aduc acel ,,je ne sais quoi,, la mine în bucătărie, pentru un festin în doi. Reputația Franței de paradis al iubitorilor de brânzeturi este binemeritată. Așadar am luat o bucată de Brie, catalogată ca fiind cea mai prestigioasă brânză din lume, am îmbrăcat-o în straie de fistic și am așezat-o lângă un chutney de pere, puțin picant să ne trezească din visare. Vive la France!

Ingrediente pentru două persoane

  • 250 grame brie
  • 50 grame fistic
  • 20 grame făină
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Chutney de pere:

  • 2 pere
  • 20 grame de unt
  • 1 lingură de miere
  • 5 ml oțet
  • 1 ceapă mică
  • fulgi de ardei iute
  • un vârf de cuțit de ghimbir
  • sare
  • piper

Pasul 1

Am avut fistic în coajă așa că l-am decojit și l-am transformat cu ajutorul unui blender în pudră. Am scos brânza de la frigider, am tăiat-o după bunul plac, ceea ce vă îndemn și pe voi. Am pregătit oul pe care l-am bătut cu fruculița, făina și fisticul. Am procedat precum la șnițele: am tăvălit bucățelele de brânză prin făină, apoi prin ou și prin fistic. După acest pas le-am pus pe o farfurie și le-am trimis în frigider să prindă curaj.

Pasul 2

Ceapa am tocat-o mărunt și am pus-o într-o tigaie împreună cu untul. Când ceapa s-a înmuiat am adăugat perele tăiate în cubulețe mărunte. Când s-au pătruns a urmat rândul mierii să le întâlnească și ca să nu fie ceartă, imediat a urmat și oțetul. Mai apoi condimentele si-au găsit perfect locul în tigaie.

Pasul 3

Am pus ulei la încins și am adăugat bucățelele de brânză scoase de la frigider. Când s-au rumenit uniform, le-am scos pe o farfurie tapetată cu hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Am așezat sosul de pere în farfurie, cu voie bună s-au alăturat și bucățelele de brânză, iar noi am savurat în tihnă arome și culori de pe alte meleaguri.

Să aveți poftă!

Cu drag,

Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close