Salată all in

335

Fiecare rețetă pe care o prepar are câte o poveste. De obicei chiar și premisele sunt favorabile, pornesc de la arome sau ingrediente pe care le îndrăgesc și le combin, după cum îmi dictează inspirația și cunoștiințele dobândite. Această rețetă însă nu are niciun ingredient care să fie printre preferatele mele, dar în momentul în care acestea se întâlnesc în aceeași farfurie, are loc o alchimie ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Nu vreau decât să vă conving să o încercați, pentru că surprizele plăcute vin exact atunci când te aștepți mai puțin. Așadar o salată ,,All in,, cu ceea ce natura ne oferă în această perioadă a anului.

Ingrediente necesare:

  • 1 bulb de fenicul
  • o ceapă roșie
  • 1 castravete
  • câteva ridichi
  • 1 portocală

Pentru dressing:

  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare marină și piper negru, proaspăt măcinat

Salata este foarte simplu de făcut, iar dacă mânuiți cuțitul cu îndemănare, atunci va fi gata foarte repede. Pentru comoditate și rapiditate puteți să optați pentru un dispozitiv de tăiat, numit mandolină, dar atenție la degete! Așadar pregătim ingredientele pentru salată:

Pasul 1

Nu contează dacă feliile de legume nu sunt uniforme, însă cu cât ingredientele sunt tăiate mai subțire, cu atât salata va arăta mai apetisantă. Am înlăturat frunzele de la fenicul și le-am pus deoparte. Apoi am curățat bulbul la ambele capete și am îndepărtat stratul exterior pentru că era puțin cam uscat. Am tăiat feniculul pe din două și l-am feliat căt mai fin posibil. La fel am procedat cu ceapa, castravetele și ridichiile:

Pasul 2

Dacă doriți ca legumele să fie mai crocante le puteți amesteca într-un castron cu câteva cubulețe de gheață. Lăsați-le acolo câteva minute, apoi le puteți scoate. Pentru a simți aroma portocalelor la adevărata lor valoare, le-am curățat de coajă si apoi cu un cuțit cu lama subțire am decupat felie cu felie pe fiecare parte a membranei care separă secțiunile portocalei:

Separat am amestecat 2 linguri de oțet și circa 6 linguri de ulei de măsline extravirgin de calitate. Dacă portocalele sunt foarte dulci atunci puteți să mai adăugați puțin oțet:

Pasul 3

Am amestecat într-un castron toate legumele, feliile de portocală, am condimentat și am adăugat dressingul. Am scuturat bine castronul de căteva ori și am repartizat salata în farfurii presărând deasupra frunzele de fenicul:

Și pentru că brănza feta se combină la fix cu portocalele, puteți să presărați câteva bucățele peste salată. Nu o să regretați!

Cu drag,

Ioana

 

Join the Conversation

  1. Excelenta salata! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close