Supă cremă de rădăcinoase cu ghimbir

637

Lumea este plină de legume extraordinare, iar piețele abundă, de la rădăcinoase, la cele de tip frunză, floare sau păstăi. Mai mult, în ziua de azi avem posibilitatea să facem ușor cunoștință cu legume mai puțin comune în curțile proprii, dar care ne pot deschide orizontul culinar și îmbogăți paleta. Fără să realizăm, de multe ori ne creăm o aversiune față de anumite legume, cel mai probabil din copilărie, fie datorită metodelor nepotrivite de gătire, fie datorită preparatelor fade.

Abia recent am început și eu să adaug cât mai multe legume în dieta zilnică, mai ales în stare crudă, să încerc diferite metode de preparare sau să fiu mult mai curajoasă și deschisă către diferite combinații care se dovedesc armonioase.  Iar pe viitor sper să descoperim împreună cât mai multe minunății.

Supa-cremă-de-rădăcinoase-și-ghimbir

Deși supa de azi este bazată pe cele mai simple și ieftine legume de pe piață, o simplă legătură de rădăcinoase, acestea sunt suficiente pentru a face o supă savuroasă ce ne va încălzi și hrăni corpul.

Supa-cremă-de-rădăcinoase-și-ghimbir

Vom folosi o ceapă albă, un cățel de usturoi, 2 linguri cu ulei, 4 morcovi,  o țelină, 2 păstârnaci , un praz, o bucățică de ghimbir (cam cât un sfert de morcov), o linguriță praf de boia picant, ½ linguriță nucșoară,  ½ linguriță de curry, pătrunjel, sare și piper.

Supa-cremă-de-rădăcinoase-și-ghimbir

Se taie ceapa și usturoiul mărunt și se călesc cu cele două linguri de ulei, la foc mediu, amestecând frecvent. Între timp se curăță și se taie legumele. Ghimbirul se curăță, de asemenea, de coajă și se dă pe răzătoarea mică. Când ceapa este translucidă, se adaugă legumele și ghimbirul și se acoperă cu apă. Se fierb până legumele devin suficient de moi pentru a fi pasate în blender sau cu mixerul vertical.  Se condimentează cu boia, nucșoară, sare și piper. Se mai adaugă apă în funcție de cât de cremoasă sau subțire doriți supa. Se termină cu o doză zdravănă de pătrunjel tăiat mărunt.

Supa-cremă-de-rădăcinoase-și-ghimbir

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

Join the Conversation

  1. Pleeeease un buton de print al retetei!!! Multumesc :)

  2. Am facut ieri supa de radacinoase si am ramas impresionata de gustul ei intens si fin in acelasi timp. O singura recomandare: atentie la boiaua iute, o lingurita cred ca e prea mult (supa mea a iesit prea picanta, a trebuit sa mai pun apa). In rest, minunata!

  3. Daa, LA BUTON DE PRINT!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close