Mic dejun "Recycle bin"

263

Update:

Am început săptămâna în viteză și am uitat să vă spun că în seara asta voi fi invitatul Andreei Demirgian la Radio România Internațional. Emisiunea începe la ora 21.oo și se numește România la ea acasă. Vom vorbi despre gătit și despre Cook’NRolla. Radio România Internațional se poate asculta și online.

Micul dejun de azi e făcut cu contribuția nemijlocită a unor resturi alimentare pe care nu am putut să le arunc. Prin resturi a se înțelege „mâncare pe care nu am mai apucat s-o gătesc”, nu „resturi din coșul de gunoi, aruncate după cina de aseară”. Am pus și ne-resturi, adică ingrediente proaspete dar amestecându-le pe toate mi-a venit în minte locul acela din calculator în care ajung lucrurile pe care nu le mai vrei dar și unele dintre cele care nu-s de aruncat. Iată de unde am plecat și unde am ajus:

Aveam câteva chifle destul de tari, făcute joia trecută.

recycle bin 01

Ouăle sunt proaspete și-s de la găini crescute acasă și hrănite cu hrană sănătoasă.

recycle bin 02

Pe fundul unei cutii am mai găsit o jumătate de cană de smântână dulce (puteți să o înlocuiți cu lapte).

recycle bin 03

Parmezanul e din acela bun, de trei ani, din Parma. Mie mi l-a adus Foodie dar puteți să găsiți și voi în orice supermarket mai de Doamne-ajută.

recycle bin 04

Nu-mi amintesc cum a ajuns roșia în frigiderul meu iar despre ardeiul iute știu doar că-i atât de iute încât nu l-am putut mânca pe tot cât a fost proaspăt.

recycle bin 05

Înainte de a mă apuca de treabă am aprins focul în cuptor, să se încingă bine. Apoi am tăiat chiflele în felii groase de un deget. Le-am stropit cu ulei de măsline extravirgin.

recycle bin 06

Am bătut ouăle cu sare și piper (cam cât ai pișca, din fiecare).

recycle bin 07

Am turnat smântâna peste ouă și am mai bătut puțin.

recycle bin 08

Am ras parmezan (cel mult două linguri pline) peste ou și am bătut iar, să se omogenizeze compoziția.

recycle bin 09

Am tocat ardeiul și roșia și am împrăștiat bucățile peste pâine.

recycle bin 10

Am turnat oul peste pâine.

recycle bin 11

Am așteptat două-trei minute pentru a-i da pâinii ocazia să absoarbă din ou apoi am dat tava la cuptor pentru 10 minute (cam 180-190 de grade Celsius).

recycle bin 12

Am obținut o combinație între omletă și firgănele, sățioasă și gustoasă.

recycle bin 13Să fiți sănătoși.

recycle bin 14

Join the Conversation

  1. mm, ai reusit sa imi faci foame la ora asta ;) arata absolut delicios!

  2. si eu cum mai functionez azi la servici?aici nu am cuptor!

  3. merge excelent cu suc de portocale proaspat stoarse :)

  4. Inca nu am mancat……………….ma pot servi?
    O zi buna!

  5. mnoa shit like this o sa confectzionez shi io, ca mereu e excedent de pită în casa asta…
    (cine-o zis că nu suntem vrednici provideri de pită pă masă??!)

  6. :((eu nu am mâncat de dimineaţă şi acum e ditamai revolta în cavitatea stomacală:( arată de mă tăvălesc în chinuri (şi de data asta la propriu) Să fii sănătos:)

  7. arată mirific… aş face şi eu dacă nu ar avea atâţia carbohidraţi:))

  8. „Cosul tau de gunoi” este de-a dreptul atacabil!
    Chiar ar merge pe post de mic dejun…intr-o zi cu multa alergatura:))

  9. adi, iar ai dat-o in colesterol, cu oua, smintina si parmezan. tu zici la reteta de clisa ca alcoolul nu e bun ca sa lupte contra grasimii, dar eu am descoperit azi un whisky single malt Benriach 18 YO Tokay Finish de vreo 56 de grade care m-a trimis aproape tiris acasa, desi baiatul din magazin mi-a dat doar un strop la degustare – in concluzie, single maltul ala topeste orice, si grasime, si picioare.

  10. fatduck, nu aș putea combate un single malt :-))

  11. Vrăji, apoi pită pă masă-ți trebe ție?

    Liana :-) micul dejun e pentru alergătură în general.

    Rox, nu le poți avea pe toate:-)

    Miluch, cred că merge.

    Maria:-)

    Geta, procură unul:-)

  12. daca ma lasa nevasta sa iau o sticla(scumpa tare), cind ma intorc in tara si daca ai drum la bucuresti, te invit la un „dram”… m-a impresionat smecheria aia scotiana, eu fiind un prestator inveterat de altfel

  13. Imi lasa gura apa. :)

  14. galbene oua, se vede ca nu-s de gostat :)

  15. Muuult mai dietetic decat friganelele mele( pita’n ou ) care dupa ce le las (feliile) sa absoarba colesteroalele,haha le mai prajesc si in untura/ulei (tot un draq ) in tigaie.
    Voi face chiar maine dimineata si poate voi posta,dar asa,la cuptor ca-s la regim :D

  16. Bunnnnnnn, fain mic dejun, fara prea multa cheltuiala!

  17. eu le-as zice mai degraba leftovers decat recycle bin.
    si eu sunt un fan al adunaturilor astora, trebe doar magicianul care sta deasupra si stie sa le combine gusturile

    daca imi ramane mamaliga rece, fac ceva similar, dar la tigaie, e genul mancarurilor burlacesti cu care-ti bucuri nevasta dimineata(si dupa aia te spurca pe drum ca ui’cat ai facut-o sa manance:)) )

  18. L-am facut acum .Bun…de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close