Mic dejun cu ricotta și sparanghel

466

Ricotta e o brânză foarte asemănătoare cu urda. Am folosit-o pentru micul dejun de ieri, alături de câteva fire de sparanghel curățate de coajă și fripte în tigaia grill (2 minute) și de câteva ciuperci shimeji fripte și ele în aceeași tigaie (un minut). Am amestecat brânza (250 de grame) cu 50 de mililitri de ulei de măsline, câțiva fulgi de sare de mare și o lingură de cozi de ceapă verde, tocate mărunt. Am fript și câteva ouă de prepeliță, nu mult, să le rămână gălbenușurile moi. A ieșit mâncarea pe care o puteți vedea mai jos:

ricotta

ricotta

ricotta

ouPentru a întregi gustul mâncării, am folosit puțin ulei de dovleac și puțin ulei de măsline.

ouAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

ochiuri

Join the Conversation

  1. Ma bucur tare sa vad o reteta de sezon, iuhu!
    Reteta va fi preluata pentru micul dejun/brunchul de maine, multumesc pentru idee!

  2. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din ….. parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!
    Dar cand mancam „ricotta” care este o branza , dar care de fapt nu este o branza si daca chiar trebuie sa poarte un nume este chiar urda …
    Arata senzational micul tau dejun Adi Hadean dar ne-ar trebui cam mult timp sa-l pregatim si, si mai multi bani. Este foarte potrivit pentru un mic dejun servit la restaurant, asa cum inteleg ca le gandesti si le organizezi tu. Comentariul exprima strict parerea personala. Sa ai inspiratie si mult succes.

    1. Adi Hădean Author says:

      corect, ricotta, ca urda, nu-i brânză ci un subprodus. știu asta, am și scris-o pe aici pe blog și nu pot să o srciu de fiecare dată. totuși, se găsește la brânzeturi și consider că e mai bine să-i spun așa. între urda noastră și ricotta italienească există totuși diferențe sensibile (cumpărați și comparați). cât despre timpul de gătire pentru micul dejun din imagine, dacă 5 minute e mult…

  3. Madalina Mada says:

    Inlocuitoare pt ricotta?mie personal nu imi place nici urda nici ricotta….accept in ravioli ricotta dar asta pt ca este amestecata cu diverse verdeturi si e cantitate mica.

    1. Adi Hădean Author says:

      brânză de vaci

    2. Madalina Mada says:

      Ms fain!

  4. like a boss :) Delicios!

  5. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Minunata ideee.Multumesc.

  6. maria says:

    Grozav! Mersi de idee! Aveam un kil de urda in casa si nu mai aveam idei :)

  7. Arata foarte bine Adi. Eu l-am facut si mi-a iesit dar deh e mai simplu sa iti ungi o felie de paine cu unt si pui un salam pe ea, nu-i asa? Inca nu ne-am obisnuit sa sacrificam timpul in detrimentul calitatii pe care o avem in farfurie,indiferent ce ar fi mic dejun,pranz sau cina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close