Am văzut prima dată mușchi împletit la Radu Anton Roman. Apoi am citit despre el tot la Radu Anton Roman. A doua oară l-am văzut la Uica Mihai, pe TVR3. Cu o bună distanță în ani între cele două „întâlnri”. De aici poate trage oricine concluzia că mușchiul împletit e marfă rară. Nu cred că gustul are parte de modificări după împletirea mușchiului dar până la urmă, și impresia artistică vinde mâncarea. Să vedem cum se „vinde” rețeta de azi:
Înainte de orice, am curățat mușchiul de porc de pielițe, pentru că acestea se strâng de la căldură și mușchiul se răsucește în direcții pe care nu le poți prevedea.
Am despicat apoi mușchiul (pe lungime, de bună seamă), păstrând capătul mai gros neatins.
Am împletit apoi mușchiul, cu o ceapă verde, despicată și ea în trei. Un pic pentru gust, un pic pentru plăcerea ochiului.
Am pus carnea pe grătarul încins și am întors-o pe toate părțile, preț de un sfert de oră.
După ce am luat mușchiul de pe grătar, l-am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat.
Salata de lângă a fost din roșii, ceapă verde, leurdă, telemea nesărată, cu sare, ulei de floarea soarelui nerafinat și puțin piper.
Se pare că ai avut parte de un 1 Mai tare frumos! Ne bucurăm să vedem asta și mulțumim de idee. Arată super! Neapărat de încercat weekendul viitor.
a fost frumos dar n-a avut legătură cu postarea de azi.)
super!deja ma intreb daca ar merge si pt. alt gen de muschi…porc nu consum,oricum arata fain !
Muschiulet impletit am comandat si eu pentru nunta mea din vara doar ca e cu sos de caramel si vin…….dar e excelent……si al tau asa pe gratar arata bestial…….iamiii iamii……dar azi fac reteta ta de coaste cu portocale,hhmmmm abea astept sa fie gata
intr-adevar arata f bine, ar putea fi atractia principala intr-un meniu de gratar :)
pentru a 2-a oara am reusit sa imi stric tastatura datorita faptului ca salivez pe ea!
Gata, nu mai intru de la birou la tine pe blog!
Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Ce cutite folosesti?
Nu-mi dau seama prea bine din poza.
Merci
niște cuțite nemțești, solingen.
tu unde gasesti ulei de floarea soarelui nerafinat,era la Pancota o fam care facea dar nu mai stiu
Ama, la Apahida, Cluj.
Mama nu intra pe bloguri, nici nu se uita la emisiuni culinare. Insa de Paste, fix asta a pregatit. Muschi impletit, la cuptor de data asta, iar in loc de ceapa verde, ea a pus usturoi verde.
Este absolut deliicioos!
Sorina, sănătate mamei:)
Merci, Adi.
Esti multumit de ele?
Eu am facut muschi impletit acum cativa ani, dar in afara de imaginea apetisanta pe care o oferea, asa aburind, proaspat scos din cuptor, gustul ni s-a parut cam fad, desi muschiul fusese aprig tavalit prin condimente si, in plus fata de reteta ta, pusesem in „cositza” si niste sunculita taiata subtire. Nu stiu care-i baiul, dar imi pare rau ca succesul n-a fost decat vizual.
Stimate Domnule Hadean,un cititor de-al dvs.avea dreptate.E tare greu sa citesc retetele dvs.fara sa salivez!Am sa incerc si eu aceasta reteta.Mi-e cam teama sa gatesc muschiulet de porc,pentru ca imi iese cam fad!Recunosc,sigur e vina mea,cred si timpul de prajire e important!Dar va mai asteptam si cu alte alte retete!Excelent!Va multumim.