Cremă de legume coapte cu năut

685

Textură cremoasă, gust de ardei copt, culoare superbă. O combinație între comfort food și risipă alimentară. Să vă spun cum am făcut. Totul a pornit de la niște ardei  galbeni uitați în frigider care meritau o soartă mai bună. Și cum vremea pentru salată le-a cam trecut, am decis să îi coc pe grill.

Am folosit:
  • 2 ardei grași galbeni
  • 3 morcovi
  • o conopidă mică
  • o conservă de năut
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 ml smântână dulce pentru gătit (cu 15% grăsime)
  • 20g de unt
  • 500 ml apa
Mod de preparare

Am copt pe grill ardeii, morcovii și conopida până s-au rumenit frumos.

Am pus apa la fiert cu un cățel de usturoi si ceapa. Când legumele au fost coapte, le-am pasat cu supa în care am fiert usturoiul și cepele. Am adăugat apoi năutul fiert, smântână de gătit și untul.  În doar câteva minute a ieșit minunata asta.

Copiii au adorat-o.

Sper că și vouă o să vă placă.

Cu drag, Andreea

Join the Conversation

  1. Arata foarte bine! Cum ai facut „pasarea”? In blender sau cu furculita sau alta metoda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close