Textură cremoasă, gust de ardei copt, culoare superbă. O combinație între comfort food și risipă alimentară. Să vă spun cum am făcut. Totul a pornit de la niște ardei galbeni uitați în frigider care meritau o soartă mai bună. Și cum vremea pentru salată le-a cam trecut, am decis să îi coc pe grill.
Am folosit:
- 2 ardei grași galbeni
- 3 morcovi
- o conopidă mică
- o conservă de năut
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 200 ml smântână dulce pentru gătit (cu 15% grăsime)
- 20g de unt
- 500 ml apa
Mod de preparare
Am copt pe grill ardeii, morcovii și conopida până s-au rumenit frumos.
Am pus apa la fiert cu un cățel de usturoi si ceapa. Când legumele au fost coapte, le-am pasat cu supa în care am fiert usturoiul și cepele. Am adăugat apoi năutul fiert, smântână de gătit și untul. În doar câteva minute a ieșit minunata asta.
Copiii au adorat-o.
Sper că și vouă o să vă placă.
Cu drag, Andreea
Arata foarte bine! Cum ai facut „pasarea”? In blender sau cu furculita sau alta metoda?