Rețeta de sarmale a lui Adi Hădean (video)

686

În episodul acesta vreau să vă arăt o rețetă de sarmale. Una dintre cele multe pe care le-am descoperit. Am numărat peste 200 până acum. Asta e o rețetă în care încerc o combinație de mai multe cărnuri și care s-ar putea să vă placă și vouă. Mie îmi sarmalele în frunze de varză murată. Pentru umplutura de astăzi, folosesc jumătate de kilogram de pulpă de vită, iar cealaltă jumătate de kilogram, pastramă de oaie. Celălalte ingrediente de care am nevoie, ar fi așa: ceapă verde și destul de mult unt (îl folosesc pe cel de la Albalact cu 82% grăsime). Avem și orez. La un kilogram de carne, pun cam 100 de grame (maxim 110). Un ou, niște cimbru uscat, boia dulce și roșii pasate sau pastă de roșii. Dacă aveți și niște carne afumată, e și mai bine. Foile de dafin sunt și ele binevenite. Și să nu uităm de vin, dar trebuie să fie un vin care să îți și placă la băut, că altfel nu o să îți placă să-l mănânci. După ce ai urmărit pașii din video-ul de mai jos, poți să le mânânci cu cineva drag sau singur, numa’ musai cu o lingură zdravănă de smântână (eu am folosit-o pe cea de la Albalact).

Să fiți sănătoși.

*serialul „Farfurii Curate” a fost creat în contextul în care oamenii petrec tot mai mult timp în casă și sunt nevoiți să gătească, așa fel încât la finalul perioadei de izolare să iasă măcar la fel de sănătoși pe cât au intrat. Un set de aptitudini de bază în ceea ce privește gătirea unor ingrediente simple poate fi de mare folos într-o perioadă în care suntem constrânși să petrecem timp în propriile locuințe pe timp nedeterminat.

Join the Conversation

  1. Simina Holovatchi says:

    Super bune!

  2. Ionas F. says:

    Buna seara.Revin la postarea mea anterioara,cu precizarea, ca dupa o zi de la prepararea retetei sa ,,constat, ca tot sarmalele numai cu carne de porc, sunt cele mai BUNE.- SARMALELE ROMANESTI -. . Asta este de fapt si explicatia, de ce sunt asa de apreciate si nu numai de straini !!!!Multumesc.

  3. Au fost cele mai nu sarmale pe care le-am făcut /mâncat vreodată.
    TOATA familia a fost de acord cu gustul nou al sarmalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close