hmmmm… adi, numai daca torn pe el doua sticle de whisky si ii dau foc ajunge cuptorul meu la 350 de grade… deci de aia imi iesea mie o uscatura naspa de pizza, de aproape ca ma suspecta de sabotaj culinar consoarta.
Andrei, o să-mi dau silința:-)
dush, eu n-amavut probleme cu vizualizarea decat in locurile cu net slab, am văzut cook’nrolla ok chiar și de pe net mobil (de la orange)
Emil:-)
fatduck, nici cel in care am copt-o nu ajungea decat pe la 25o dar e important sa fie incins bine cand vari pizza in el:-)
Buna, Adi!
Ce coincidenta! Chiar in seara asta am in plan pizza
Fooarte fain aluatul tau. Nu am incercat niciodata sa combin faina cu gris, desi fac pizza de multicel. Spune-mi te rog daca e gris normal, sau e din acela macinat. Eu foloseam un tip de faina de grau dur, luat din Ungaria, si care da aluatului „crocanteala” :). Banuiesc ca si grisul folosit de tine are acelasi rol.
Ai incercat vreodata sa faci aluatul de pizza cu BERE ? Eu am incercat prima data saptamana trecuta, si vreau sa iti zic ca nu mai fac ever alftel! Iese o nebunie de aluat, ce sa mai…
O zi faina sa ai!
Chiar o sa incerc reteta aceasta de aluat 3/4 faina + 1/4 gris sa vad rezultatele. Pana la urma blatul e cel care face diferenta la o pizza, restul e imaginatie.
De mult timp asteptam o reteta de genul asta. Interesant modul in care faci tu pizza. mai ales cum o pui in cuptor ( pe un fund de tava). A iesit superb !
Foarte bun blatul asta, intr-adevar. Eu pun si la ciabatta gris. Mi-a placut cum ai intins coca in mana, dar as fi fost curioasa sa vad pana la final cum a ajuns mare si rotunda (mie nu-mi iese niciodata perfect rotunda)
Brandusa, si mie mi-ar fi placut, ne-au scapat cateva secvente la montaj (suntem si presati de timp cumva). O sa incercam in viitor sa fim mai concisi:-).
zumzettasays:
Nu am mai lasat de mult un comentariu, dar am vizitat aproape zilnic blogul lui Adi.Dragii mei cei care treceti in vizita pe la el incercati aceasta reteta neaparat. Daca mi-a iesit mie, care sunt incepatoarea incepatoarelor intr-ale bucatariei sunt convinsa ca o sa iasa oricui.
P.S. Nu cred ca am incercat vreo reteta facuta de Adi care sa nu imi iasa sau sa nu fie delicioasa. Sper ca nu sunt subiectiva , dar eu am un mare respect pentru ceea ce face Adi.
zumzetta
Eu am o singura mica obiectie. Melodia de fundal e un pic prea tare si uneori ma chinui sa inteleg ce spui din cauza asta. Ar fi super daca s-ar remedia pe viitor lucrul asta :)
mmmm tare bine arata pizza. eu tocmai am facut cu 1 zi inainte :)
eu am un cuptor pe curent si in general o coc la 220 de grade pe nivelul 3 (cel din mijloc), si nu prea se coace la mijloc. am facut pe programul de pizza cu ardere de jos si ventilator… cam complicat cuptorul si sint la inceput cu el.
am vazut ca tu ai urcat o cel mai sus, dar la temperatura ??
Cristina, temperatura cea mai mare, probabil putin peste 250 de grade Celsius. Cuptorul trebuie sa fie bine incins inainte de a pune pizza in el, blatul nu trebuie sa fie foarte gros (cam 3 mm) iar sosul trebuie sa fie puțin, sa nu ude aluatul prea tare. succes:-)
cristinasays:
oki, merci mult.
nici nu cred ca duce mai mult de 250 de grade cuptorul :)) dar incercam si asa .
astazi am facut aceasta pizza si mi-a iesit nu buna ci foarte buna.Iti urmaresc cu mare placere retetele.Tine-o tot asa! As dori daca se poate o reteta cu cous-cous!
Super reteta ta de pizza! Am facut aseara pizza pt prima data si am preluat reteta de aluat de la tine. E minunata! N-as fi crezut ca poate iesi acasa atat de buna, iar aluatul atat de crocant! Multumesc!
Din tot aluatul pe care l-ai facut (3 cani faina, o cana gris), cate pizza poti sa faci?
Din toata coca, la fel cum ai zis, eu am facut doar una cat toata tava si mi-a iesit o pizza f f f pufoasa. S-a triplat. Imi place pizza mai subtire dar a crescut inima in mine cand am vazut cat de mult a crescut.
ooff, aici cred ca am gresit… eu am pus drojdia intr-o cana cu apa. dar am scazut cantitatea de apa, ca se facuse prea moale aluatul. sper sa iasa, acum este la cuptor. aluatul a crescut destul, elastic si fin :)
Buna ,Adi !De ieri ma tot furisez la tine in bucatarie in speranta ca o sa invat sa fac un aluat de pizza asa cum trebuie !(sa nu ma fac de ras in fata baietelului si a sotului meu :)!
M-am hotarat sa fac acest aluat cu gris dar as vrea sa te intreb….daca am faina tip 550 are ceva …?Multumesc anticipat pentru raspuns!
Gata !L-am preparat pe domnul aluat …i-am tras o bataita zdravana de 15 minutele ,l-am lasat la crescut 45 de minutele si s-a ingrasat ca un purcelus :)
Bun …acum as vrea sa te intreb :pot sa-l las pana pe seara in frigider… sau sa-l tin pe blat in bucatarie ,cum este mai bine ?
Hei..nu pizza…Vreau mai rafinat..uimeste-ma!
teribil hosting aveti pentru filmuletele astea :|
Pizzaaaaaaaaaaaa șiiiii ruuuuuuccoooolaaaa… mnom mnom, gulp :-)
hmmmm… adi, numai daca torn pe el doua sticle de whisky si ii dau foc ajunge cuptorul meu la 350 de grade… deci de aia imi iesea mie o uscatura naspa de pizza, de aproape ca ma suspecta de sabotaj culinar consoarta.
Andrei, o să-mi dau silința:-)
dush, eu n-amavut probleme cu vizualizarea decat in locurile cu net slab, am văzut cook’nrolla ok chiar și de pe net mobil (de la orange)
Emil:-)
fatduck, nici cel in care am copt-o nu ajungea decat pe la 25o dar e important sa fie incins bine cand vari pizza in el:-)
Buna, Adi!
Ce coincidenta! Chiar in seara asta am in plan pizza
Fooarte fain aluatul tau. Nu am incercat niciodata sa combin faina cu gris, desi fac pizza de multicel. Spune-mi te rog daca e gris normal, sau e din acela macinat. Eu foloseam un tip de faina de grau dur, luat din Ungaria, si care da aluatului „crocanteala” :). Banuiesc ca si grisul folosit de tine are acelasi rol.
Ai incercat vreodata sa faci aluatul de pizza cu BERE ? Eu am incercat prima data saptamana trecuta, si vreau sa iti zic ca nu mai fac ever alftel! Iese o nebunie de aluat, ce sa mai…
O zi faina sa ai!
Mariana, cu bere e ok, are drojdie in ea si un plus de aroma. Grisul e din cel normal.
Chiar o sa incerc reteta aceasta de aluat 3/4 faina + 1/4 gris sa vad rezultatele. Pana la urma blatul e cel care face diferenta la o pizza, restul e imaginatie.
Multam de ponturi.
F4D, cu placere:-)
Foarte faina reteta, …si catelul ….:-))
Buna Adi,
arata super pizza facuta de tine si as vrea sa incerc si eu :-). Ce cantitate de drojdie ai folosit?
Merci mult
Sorina, cam 12 grame:-)
De mult timp asteptam o reteta de genul asta. Interesant modul in care faci tu pizza. mai ales cum o pui in cuptor ( pe un fund de tava). A iesit superb !
Foarte bun blatul asta, intr-adevar. Eu pun si la ciabatta gris. Mi-a placut cum ai intins coca in mana, dar as fi fost curioasa sa vad pana la final cum a ajuns mare si rotunda (mie nu-mi iese niciodata perfect rotunda)
Brandusa, si mie mi-ar fi placut, ne-au scapat cateva secvente la montaj (suntem si presati de timp cumva). O sa incercam in viitor sa fim mai concisi:-).
Nu am mai lasat de mult un comentariu, dar am vizitat aproape zilnic blogul lui Adi.Dragii mei cei care treceti in vizita pe la el incercati aceasta reteta neaparat. Daca mi-a iesit mie, care sunt incepatoarea incepatoarelor intr-ale bucatariei sunt convinsa ca o sa iasa oricui.
P.S. Nu cred ca am incercat vreo reteta facuta de Adi care sa nu imi iasa sau sa nu fie delicioasa. Sper ca nu sunt subiectiva , dar eu am un mare respect pentru ceea ce face Adi.
zumzetta
Acum am terminat de mancat. Am mai mancat pizza facuta in casa, dar parca asta le intrece pe toate. Si nici nu e greu de facut.
Multumim si la mai multe.
Eu am o singura mica obiectie. Melodia de fundal e un pic prea tare si uneori ma chinui sa inteleg ce spui din cauza asta. Ar fi super daca s-ar remedia pe viitor lucrul asta :)
Graethel, mă voi ocupa personal de asta:-)
Teo, zumzetta, multumesc:-)
Mi-am cumparat pinten pentru taiat! O sa folosesc cutitul…:))
Emm, pintenu-i pentru cei care n-au cuțit :-))
mmmm tare bine arata pizza. eu tocmai am facut cu 1 zi inainte :)
eu am un cuptor pe curent si in general o coc la 220 de grade pe nivelul 3 (cel din mijloc), si nu prea se coace la mijloc. am facut pe programul de pizza cu ardere de jos si ventilator… cam complicat cuptorul si sint la inceput cu el.
am vazut ca tu ai urcat o cel mai sus, dar la temperatura ??
merci mult de tot si spor la gateli !
Cristina, temperatura cea mai mare, probabil putin peste 250 de grade Celsius. Cuptorul trebuie sa fie bine incins inainte de a pune pizza in el, blatul nu trebuie sa fie foarte gros (cam 3 mm) iar sosul trebuie sa fie puțin, sa nu ude aluatul prea tare. succes:-)
oki, merci mult.
nici nu cred ca duce mai mult de 250 de grade cuptorul :)) dar incercam si asa .
am reusit si am facut minunea asta…s-a terminat pe loc!de acu numai aluatul asta il folosesc!
astazi am facut aceasta pizza si mi-a iesit nu buna ci foarte buna.Iti urmaresc cu mare placere retetele.Tine-o tot asa! As dori daca se poate o reteta cu cous-cous!
Super reteta ta de pizza! Am facut aseara pizza pt prima data si am preluat reteta de aluat de la tine. E minunata! N-as fi crezut ca poate iesi acasa atat de buna, iar aluatul atat de crocant! Multumesc!
Mihaela, cu drag:-) și felicitări, doar tu ai făcut aluatul:-)
Fain, natural, simplu…fug sa iau ce-mi lipseste. Spor la ce faci!
Din tot aluatul pe care l-ai facut (3 cani faina, o cana gris), cate pizza poti sa faci?
Din toata coca, la fel cum ai zis, eu am facut doar una cat toata tava si mi-a iesit o pizza f f f pufoasa. S-a triplat. Imi place pizza mai subtire dar a crescut inima in mine cand am vazut cat de mult a crescut.
Ramona, 4. Pot fi și 3, depinde de cât e de întinsă tava.
In cata apa se lasa drojdia la dospit?
Multumesc
două-trei linguri
ooff, aici cred ca am gresit… eu am pus drojdia intr-o cana cu apa. dar am scazut cantitatea de apa, ca se facuse prea moale aluatul. sper sa iasa, acum este la cuptor. aluatul a crescut destul, elastic si fin :)
Mersi
Buna ,Adi !De ieri ma tot furisez la tine in bucatarie in speranta ca o sa invat sa fac un aluat de pizza asa cum trebuie !(sa nu ma fac de ras in fata baietelului si a sotului meu :)!
M-am hotarat sa fac acest aluat cu gris dar as vrea sa te intreb….daca am faina tip 550 are ceva …?Multumesc anticipat pentru raspuns!
nu are nimic, e ok
Gata !L-am preparat pe domnul aluat …i-am tras o bataita zdravana de 15 minutele ,l-am lasat la crescut 45 de minutele si s-a ingrasat ca un purcelus :)
Bun …acum as vrea sa te intreb :pot sa-l las pana pe seara in frigider… sau sa-l tin pe blat in bucatarie ,cum este mai bine ?
In frigider sub folie de plastic
Multumesc Adi !Aseara am papat o pizza foarte buna ,datorita tie !Baietii mei asteapta runda a-II-a in aceasta seara :)