Pentru această săptămâna am scotocit după o rețetă care să ne umple de energie și să ne pregătească pentru zile însorite petrecute în aer liber. Cu drag vă propun o supă rece de avocado cu castravete. Nu are nevoie de preparare termică, așadar o să va bucurați de toate vitaminele, mineralele și grăsimile sănătoase pe care ingredientele le conțin. Sunt convinsă că o să vă însenineze ziua!
Ingrediente necesare
- 400 gr castraveți
- zeama de la o lămâie
- un avocado
- 2 linguri iaurt grecesc
- sos tabasco
- o jumătate de ceapă roșie
- 1 roșie
- 1 lingură ulei de măsline
- frunze de busuioc
Pasul 1
Castraveții i-am curățat de coajă si i-am tăiat în sferturi pe lungime îndepărtând semințele. O bucățică din castravete am păstrat-o pentru ornat, iar restul le-am pus în blender împreună cu zeama de la o jumătate de lămâie. Am pasat până am obținut un piure.
Pasul 2
Am tăiat avocado în două, am scos sâmburele și am îndepărtat coaja. Câteva bucățele presărate cu zeamă de lămâie și-au făcut loc în frigider pentru a îmbogății decorul la final. Restul de avocado l-am pasat în blender.
Pasul 3
Am amestecat piureul de castravete cu cel de avocado am adăugat iaurtul până am obținut o compoziție cremoasă. Dacă este prea densă puteți să adăugați apă rece. Am condimentat cu sare, piper și zeamă de lămâie. Câțiva stropi de tabasco au venit să desăvârșească gustul divin.
Pasul 4
Am tăiat cubulețe castravetele și avocado păstrate și le-am amestecat cu ceapa tăiată mărunt și cu bucățele de roșie. Uleiul de măsline împreună cu sarea și piperul au intensificat aromele ingredientelor, iar câteva frunzulițe de busuioc au venit în completare.
Și uite așa aromele fresh s-au combinat perfect cu supa de castravete și avocado.
Poftă bună! Cu mare drag,