Vineri am gătit la Sibiu, în restaurantul Pasaj, un restaurant mic, prietenos și cochet de pe strada Turnului, foarte aproape de Pasajul scărilor. Am ajuns acolo de Joi, am preparat jeleul de portocale pentru mousse de taronja (trebuie să stea la rece și e mai bun a doua zi) apoi am făcut un tur al centrului Sibiului, ghidat de Andra Mureșanu, o tânără și drăguță prietenă de pe net (mulțumesc frumos).
Fără îndoială, Sibiul e unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Revenind la motivul pentru care am mers acolo, pot să vă spun că m-am simțit foarte-foarte bine. Am avut 32 de persoane la masă (poate ar fi încăput încă 10, fără să ne înghesuim) și datorită dimensiunilor restaurantului și a faptului că am fost cu toții într-o singură sală, am putut să le vorbesc oaspeților fără a folosi un microfon, lucru bun după mintea mea. Am putut să mă opresc la fiecare masă, am reușit să adun impresiile legate de mâncare (singurele „plângeri” primite se referau la mărimea porțiilor, pe care le-am conceput ca pentru Ardeal, unde nu prea găsești spații goale-n farfurie). Din păcate nu am prea multe poze din restaurant (ocazie cu care-i rog pe cei care au făcut să-mi trimită câteva la [email protected]).
Îndrăznesc să vă spun că spre finalul lunii Iunie ne-om mai vedea la Sibiu dacă toate merg bine, în același loc. Mi-a plăcut mult, sper că le-a plăcut și celor care au fost Vineri la Pasaj. Să fim sănătoși.
E foarte fain Sibiul ! Mie unul mi-a placut foarte mult. Singurul lucru ce m-a deranjat a fost incurcatura din trafic si faptul ca indicatoarele sunt foarte putine si porst puse..
Da, cam puține indicatoare, asta am remarcat și eu:-)
Mi-a plăcut prezentarea, faine şi pozele!
Frumoase pozele, ma bucur ca ti-a placut la Sibiu, oras frumos, cu incarcatura istorica.
Asteptam poze cu preparatele servite acolo.
Fain si restaurantul, acum ca ma gandesc bine, a aparut un supliment cu cateva feluri de mancare mai lejere si chiar bine facute, dupa vizita ta pe acolo. Noi la birou comandam meniul zilei de la ei destul de des, ciorbele erau nemancabile, aproape ca peste tot in Sibiu, grase, si cu o baza de ceapa inecata in ulei si un pic de bulion. DAR, noroc cu meniul supliementar :)
In rest, restaurantul preferat este Hermania, de departe.