Aripioare la grill marinate în vin alb

639

Aseară am avut invitați la cină. Mi-am spus că ar fi bine să gătesc ceva ușor, că doar nu o să mergem la culcare cu burțile grele. Așa că, pe lângă coastele marinate-n Lambrusco, am pus pe grill și câteva aripioare. Iată:

Am marinat aripioarele câteva ore. dar înainte de asta le-am condimentat bine. Am zdrobit două lingurițe de coriandru și piper amestecate cu o linguriță de sare și o lingură de boia dulce.

aripioare intepate 01Am frecat aripioarele cu amestecul de condimente.

aripioare intepate 02

Am stors zeama unei lămâi verzi� peste aripioare.

aripioare intepate 03Am turnat apoi o cană de vin alb, bun.

aripioare intepate 04Am adăugat o lingură de ulei de măsline extravirgin.

aripioare intepate 05

Am amestecat bine și am mai pus în vas câțiva căței de usturoi, zdrobiți. Am acoperit vasul și l-am pus în frigider.

aripioare intepate 06După câteva ceasuri (cam trei), am tras aripioarele în țeapă. Am făcut asta pentru că dacă rămân întinse, se pătrund mai bine și mai repede.

aripioare intepate 07

Uneori e bine să fii în pielea mea (mai tot timpul). Spun asta pentru că ieri am primit de la Grillshop o mândrețe de tavă pentru legume. Weber se numește tava și e din aceeași familie cu grillul, deci se înțeleg perfect.

aripioare intepate 08Tava e din oțel și are o mulțime de fante prin care trece căldura, se pune pe grill cu legumele în ea și se bea o bere după asta, liniștit, pentru că nu mai trebuie să stai cu grija că-ți cad legumele pe cărbuni ori că se ard de la căldura prea mare. O să v-o mai arăt la lucru dar azi nu dânsa-i actorul principal, am vrut doar să mă laud cu ea.

aripioare intepate 09Am pus și aripioarele pe lângă tava cu cartofi cu rozmarin.

aripioare intepate 10Apoi a venit urgia. Vânt puternic, ploi zdravene, descărcări electrice.

aripioare intepate 11Desigur, grătarul Weber rezistă. Mai rău a fost pentru mine, care n-am capac.

aripioare intepate 12Am trecut relativ ușor peste faptul că s-a dus lumina pentru poze. Aripioarele au fost excelente iar tava plină cu cartofi cu rozmarin a fost surpriza plăcută a serii. Să fiți sănătoși.

aripioare intepate 13

Join the Conversation

  1. deci ce coincidenta! fix inainte de ploaie am facut si eu aripioare picante (vin, eros pista = pasta ardei iute, boia, piper) si apoi s-a dezlantuit urgia! :))
    si ne-a picat si curentul vreo juma’ de ora si le-am mancat pe intuneric!

    dar tare bune au fost ;)

  2. Acum ma pun si eu sa fac ciocanele la grill, dar pe aragaz. Mi-ai dat idee de marinata. Am luat si cartofi noi azi. Idei cum sa ii fac? :)

    1. Paula, ii speli, ii fierbi in apa cu sare, ii stropesti cu ulei, pui rozmarin, sare si piper pe ei si-i dai la cuptor un sfert de ora la temperatura mare.

  3. Mersi frumos Adi, ma duc sa execut.

  4. adi, imi gauresti rau de tot bugetul cu retetele tale… de cind ai inceput sa ne innebunesti cu grataruieli, ma bate la cap consoarta ca vrea si ea grill de ala. pina acum am scapat, la budapesta nu avem unde sa-l depozitam (nu mai zic folosim) in garSONERIA noastra de 2/2. dar cum in curind ne intoarcem acasa si o sa avem toata curtea de la tara de la soacra-mea pentru gratar, nu mai scap. asa ca spune-mi cam cit costa minunatia dar si ce onorariu pretinzi pentru un curs de initiere in tainele folosirii lui:))))

  5. fatduck, modelul pe care-l am eu costă în jur de 1300 de lei. cât despre curs, dacă o să urmărești postările de-a lungul verii, nu o să fii nevoit să mai dai banii pe el:-)

  6. din cate vad eu, multa lume si-ar dori un curs…de ce nu faci unul? sau cum am mai mentionat eu mai demult…o tabara de gatit…altceva ii cand vezi ceva concret…nu virtual…desi si virtual ajuta :)

  7. Alex, poate ne organizăm cumva:-)

  8. 1300? cumpara singur carbunii si carnita? glumesc, adevarul e ca in bucatarie calitatea costa. va spune unul care a dat 300 de euro pe un cutit japonez (ieftin) la care ma uit ca la un bibelou, ca nimeni in romania (sau ungaria) nu stie sa mi-l ascuta cum trebuie.

  9. Mi-a placut ideea cu intepatul aripilor.
    Metoda e foarte eficienta.
    Sa-ti traiasca tava .
    Hai noroc !

  10. Cum a iesit poza cu turnatul vinului. Aur! De restul mancarii, nu mai zic nimic, ca deja am lesinat de pofta :).

  11. alexandra says:

    Si mie mi-a placut ideea cu intepatul aripilor.
    Am retinut si o sa aplic la urmatoare „gateala” de aripioare.
    E prima oara cand pun comentariu pe blogul tau, desi il citesc de mult timp, cu mare placere, si am si aplicat cateva retete.
    Felicitari pentru calitatea blogului, pentru profesionalism, pentru sinceritatea si prietenia pe care o emana „povestile culinare”, dar si pentru umorul tau!

  12. fatduck, dacă socotești câte grilluri cu 100 de lei strici în 20 de ani….
    big ben:-)
    alexndra, mulumesc pentru vizite și mă bucur că-s de folos:-)
    lia, să fii sănătoasă și voioasă!

  13. Reteta asta o notez si o „pun bine” pana cand ma voi muta si eu inapoi la casa mea cu gradina si gratar. :)

  14. Mmmmm, arata delicios aripioarele alea. Le-as insoti cu un sos de iaurt cu putin usturoi.

    Cartofii ii fac cu rozmarin si cu cimbru si ies deliciosi. Ah ce pofta mi s-a facut!

    1. Rox, eu le-am îmbăiat aseară într-un sos dulce-picant:-)

  15. In ce hal de apetisante pot fi… Cred ca voi incepe in curand ritualul de materializare a textului de mai sus :)

  16. Ștefan, mult succes. Învață-mă și pe mine:-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close