Orez exotic cu ciuperci teriyaki

771

Inspirată din bucătăria asiatică, combinația de orez cu ananas și curry mi se pare că se potrivește de minune. În viziunea mea, mâncarea aduce bucurie, ne umple de energie, nu doar ne ajută să supraviețuim. De aceea, combinațiile îndrăznețe reprezintă pentru mine un adevărat moment de răsfăț. Cine spune că este nevoie de carne pentru asta?

Ingrediente:
  • 200 de grame de ciuperci brune
  • 4 linguri de sos teriyaki
  • 1 linguriță de miere
  • 200 de grame de orez basmati brun
  • 50 de grame de orez negru
  • o ceapă
  • un morcov
  • jumătate de ardei roșu
  • 50 de grame de mazăre
  • 3 linguri de sos de soia
  • 150 de grame de ananas
  • 1 linguriță de curry
  • sare și piper
  • o ceapă verde
  • puțin ulei
Mod de preparare

Pentru a găti corect orezul, l-am lăsat la hidratat aproximativ 1-2 ore și l-am clătit foarte bine, în mai multe ape. L-am pus apoi la fiert pentru aproximativ 25 de minute, până s-a făcut al dente, după care l-am lăsat la scurs în strecurătoare. Am început să pregătesc ciupercile; le-am tăiat felii și le-am dat la cuptor, la 180 °C, pe folie de copt, presărate cu puțină sare și un strop de ulei. Între timp, am amestecat într-un vas sosul teryaki cu mierea și după aproximativ 10 minute le-am scos de la cuptor și le-am golit în vasul cu sos teryaki. Am amestecat bine ciupercile cu sosul, le-am pus înapoi în tavă cu tot cu sos și le-am mai dat la cuptor 5-8 minute.

Apoi am pus la prăjit în puțin ulei, bucățile de ananas și le-am tot întors de pe o parte pe alta, până au prins o crustă aurie. După ce s-au prăjit, le-am lăsat să se odihnească într-o farfurie.

În aceeași tigaie am pus ceapa tăiată mărunt, ardeiul cubulețe, morcovul tăiat felii și mazărea și le-am călit pe toate în puțin ulei. Am adăugat orezul, ananasul, sosul de soia și apoi am condimentat cu sare, piper și curry.

Am amestecat bine toate ingredientele în tigaie pentru aproximativ 3-4 minute și apoi am golit orezul în boluri, am adaugat ciupercile și am presărat bucățele de ceapă verde.  Să aveți poftă!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close