English buns cu ouă poşate şi somon afumat

658

(P)

Am avut cel mai bun brunch din ultima perioadă. Mi-a făcut mare plăcere să pregătesc acest mic dejun când am rămas acasă şi ne-am trezit mai târziu.

english-bunsE atât de bine să găseşti ingredientele pregătite la fix, doar să urmezi nişte intrucțiuni şi în 30 de minute să te aşezi la masă şi să savurezi.

english-bunsÎn general nu mănânc somon afumat, dar în combinaţia aceasta mi-a plăcut foarte mult, totul este aşa cum trebuie, nu lipseşte nimic şi nici nu e de scos nimic din combinaţie.english-bunsÎn cutia Ucook găsiţi tot ce trebuie pentru un mic dejun în doi: chifle, ouă, somon sălbatic norvegian afumat (cea mai bună calitate de pe piață la ora actuală), oţet de vin, lămâie, muştar, baby spanac, roşii cherry, unt, ulei de măsline.

Am început prin a face sosul. Într-un vas termorezistent am amestecat 2 gălbenuşuri, muştar, zeamă de lămâie, sare şi piper. Separat am topit untul, oprind 2 linguriţe pentru uns chiflele.

Am aşezat bolul pe o cratiţă în care clocotea apa, fără a atinge apa bolul, şi am început să adaug untul topit, exact ca uleiul la maioneză, şi am amestecat întruna cu un tel până s-a îngroşat. Am retras de pe foc şi am acoperit sosul cu o folie alimentară pentru a nu forma pojghiţă.

Cu untul păstrat am uns chiflele tăiate în jumătate şi le-am rumenit într-o tigaie încinsă.english-bunsÎntr-o tigaie am pus o lingură de ulei de măsline şi roşiile cherry tăiate în sferturi, am adăugat sare şi piper şi le-am lăsat pe foc 2 minute, am oprit focul şi am pus baby spanacul.english-buns

english-bunsÎntr-o cratiţă punem 1 litru de apă şi oţetul. Spargem 2 ouă şi le punem pe fiecare într-o ceaşcă. În momentul în care apa fierbe, dăm focul încet, amestecăm cu o lingură pentru a crea un vârtej şi punem oul uşor în mijloc.

Pe o farfurie punem câte două jumătăţi de chiflă, aşezăm baby spanacul cu roşii cherry, oul poșat şi somon afumat, apoi sosul.english-buns

english-bunsPoftă bună!

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

Join the Conversation

  1. Ionas Florin says:

    Pare ca seamana f. mult cu celebrele OUA BENEDICT cu sos olandez. Gresesc ???Oricum este o noua varianta. O s-o incerc intr-o dimineata. Multumesc.

  2. Arata foarte bine in farfurie, cred ca voi incerca si eu in acest weekend!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close