(P)
Am avut cel mai bun brunch din ultima perioadă. Mi-a făcut mare plăcere să pregătesc acest mic dejun când am rămas acasă şi ne-am trezit mai târziu.
E atât de bine să găseşti ingredientele pregătite la fix, doar să urmezi nişte intrucțiuni şi în 30 de minute să te aşezi la masă şi să savurezi.
În general nu mănânc somon afumat, dar în combinaţia aceasta mi-a plăcut foarte mult, totul este aşa cum trebuie, nu lipseşte nimic şi nici nu e de scos nimic din combinaţie.În cutia Ucook găsiţi tot ce trebuie pentru un mic dejun în doi: chifle, ouă, somon sălbatic norvegian afumat (cea mai bună calitate de pe piață la ora actuală), oţet de vin, lămâie, muştar, baby spanac, roşii cherry, unt, ulei de măsline.
Am început prin a face sosul. Într-un vas termorezistent am amestecat 2 gălbenuşuri, muştar, zeamă de lămâie, sare şi piper. Separat am topit untul, oprind 2 linguriţe pentru uns chiflele.
Am aşezat bolul pe o cratiţă în care clocotea apa, fără a atinge apa bolul, şi am început să adaug untul topit, exact ca uleiul la maioneză, şi am amestecat întruna cu un tel până s-a îngroşat. Am retras de pe foc şi am acoperit sosul cu o folie alimentară pentru a nu forma pojghiţă.
Cu untul păstrat am uns chiflele tăiate în jumătate şi le-am rumenit într-o tigaie încinsă.Într-o tigaie am pus o lingură de ulei de măsline şi roşiile cherry tăiate în sferturi, am adăugat sare şi piper şi le-am lăsat pe foc 2 minute, am oprit focul şi am pus baby spanacul.
Într-o cratiţă punem 1 litru de apă şi oţetul. Spargem 2 ouă şi le punem pe fiecare într-o ceaşcă. În momentul în care apa fierbe, dăm focul încet, amestecăm cu o lingură pentru a crea un vârtej şi punem oul uşor în mijloc.
Pe o farfurie punem câte două jumătăţi de chiflă, aşezăm baby spanacul cu roşii cherry, oul poșat şi somon afumat, apoi sosul.
Text&Foto: Andreea Dianu
Pare ca seamana f. mult cu celebrele OUA BENEDICT cu sos olandez. Gresesc ???Oricum este o noua varianta. O s-o incerc intr-o dimineata. Multumesc.
Arata foarte bine in farfurie, cred ca voi incerca si eu in acest weekend!