Ai lăv carne da’ ai lăv și legume. Mai ales la grătar. Am făcut duminică o mică sesiune de grătare, cu frigărui din pui marinat în iaurt cu Madras curry și mușchi de porc tăvălit prin mirodenii. Totuși, nu cărnurile au fost în centrul atenției ci salata, care m-a uimit până și pe mine, care am făcut-o și care-s greu de uimit (părțile 1-4). Cum s-a întâmplat totul?
De bună seamă, mai întîi am trecut prin piață și am cumpărat o vânătă, doi dovlecei, un ardei gras și doi mai „slim”. Plus două legături de ceapă verde. Usturoi aveam. Le-am spălat/tăiat-pe cele care aveau nevoie- și le-am pus pe grătarul uns. Usturoiul în coajă, să fie protejat și să se coacă mai cu blândețe.
Legumele au stat câte trei minute pe fiecare parte.
Înainte să le iau de pe grătar, am presărat peste ele puțină sare grunjoasă.
Cel mai amre bol pentru salată pe care-l am acasă e wok-ul. În el am pus două -trei mâini de salată amestecată (verde, roșie), peste salată brânza ruptă și o mână de germeni de schinduf.
Am pus peste ele roșiile tăiate, legumele tăiate și ele, am stropit cu reducție de oțet balsamic și cu ulei de floarea soarelui extravirgin și am amestecat bine.
Am mai avut hummus cu za’atar la masă.
Și o cremă de brânză (brânză dulce, smântână, mărar, sare, piper, ceapă verde).
cine e cel mai tare bloger intr-ale gatitului…? :).Tot vad germenii aia la tine mai mereu, pana la tine nu am mai vazut, de unde ii cumperi sau cum ii faci? Arata ca un grau incoltit care banuiesc ca este foarte sanatos.
Toate bune..
alex, nu știu răspunsul la prima întrebare. cât despre germeni, îi iau de la auchan.
Si daca vrei sa fie si mai sanatosi gasesti germeni la in Piata Avram iancu, Cosul Verde (http://www.cosulverde.ro/) unde gasesti (la un pret rezonabil) si un sistem de germinare pe care-l poti folosi acasa iti cumperi doar seminte de care vrei. Pofta buna!
Miha, nu văd de ce germenii de la Coșul verde ar fi mai sănătoși decât cei din Auchan:).
Iarta-mi ignoranta, dar te rog ajuta-ma cu „reductia de otet balsamic”. Eu uneori am lene sa fac dresing la salate si le pun de-a valma, apoi amestec. Vreau sa fac progrese si nu stiu ce inseamna exact reductia aia. Multam.
Carmen, e oțet balsamic pus pe foc mic cu puțin zahăr, până scade la jumătate sau la o treime. Poți să cumperi gata făcută.
eee depre tine era vorba.cAT despre germeni cred ca se pot face si in casa..o sa cercetez treaba.Stiu ca bunica in primvara devreme dadea grau incoltit si orz la gaini cand inca nu aparea iarba si in 2 saptamani explodau ouale de nu mai avea pe unde sa le puna.Explodau la figurat binenteles…:)
ai avut si musafiri la masa?nu de alta, da’ atata mancare!!!! :)
Sigur că am avut:)
„bine, si carne” :) frumoasa salata. Sigur delicioasa ^_^
Ce dezmat… culinar, desigur ;)…
Dar cu usturoiul ce ai facut? :)
si cat timp l-ai lasat pe gratar?
maria, a fost bună tare
dan, am ţinut usturoiul pe grătar fix cât am ţinut toate legumele. apoi l-am scos din teci şi l-am amestecat în salată. făcut aşa e moale iar părţile rumene seamănă la gust cu porumbul copt pe cărbuni.
Felicitari Adi pentru initiativa asta a ta cu ale gatitului. Inspiri multi tineri si esti un exemplu pozitiv. Eu voiam sa-ti fac o recomandare, si anume, vitello tonnato (sau vitel tonat). Nu iti dau reteta pentru ca vei gasi cu siguranta varianta optima pe internet – de preferat cele de la mama lor, adica Italica. E un fel de mancare foooarte gustos si apetisant. De asemenea, mi-ar placea sa mai vad pe aici pe la tine si ceva din peste. Vad ca preferi carnea, asemenea multor romani, dar ceva diferit nu strica niciodata. ;) Spor in ale gatelii!
mulțumesc, corina. am ăcut. de mai multe ori:).
Adi, daca bunataturi dintr-astea ne gatesti sambata la Ramada….. cred ca ar trebui sa luam 2 bilete pe cap…. sa ne ajunga :-))