Dragii mei, poate știți (măcar unii dintre voi știu) că într-o zi am postat un desert pe care i l-am dedicat prietenei mele, scriitoarea Lucia Verona. Desertul a avut succes așa că am hotărât să-l punem pe video, lucru care, iată, s-a întâmplat cu ocazia episodului Cook’NRolla de săptămâna asta :-). Vizionare plăcută.
Vezi mai multe video din Divertisment
hihihi, poezia a fost delicioasa! iar mousse-ul arata superb!
De la asa SuperMan , nu putea sa iasa decit un super desert .
Ca sa nu ma las furat de poezia mentionata mai sus , urmaresc film fara sunet. Ca Mutu .
F bun film si montaj . Seropozitiv de-a dreptul .
Salutari , Dorin .
să trăiești, domnu profesor:-)
zazuza, multumesc:-)
Desertul arata minunat si pare usor de facut. Cand sunt gatite si povestite de tine, toate par usoare… Adi, pot inlocui zaharul din reteta cu indulcitor praf? Diabetul… Frisca s-ar bate la fel de bine si cu indulcitor?
superbun! perfect pentru sezonul capsunilor, care vine acushica. as putea oare sa pasez capsunile printr-o sita, ca sa scap de seminte? iar la capitolul biscuiti, presupun ca se pot folosi si alte tipuri, nu numai petit beurre ?
Vendela, poate fi și un îndulcitor (fructoză)
Zâno, i-am luat pentru că ilustrează cel mai bine ideea de biscuiți ieftini și simpli:-)
Multumesc, incercam in week-end :)
Adi draga , fotografii nu ai de la acest desert .
Pe alea le inteleg mai usor.
Sunt pe mintea mea , asa mai incet sau pe loc . Filmele astea te imbata de cap. Pune ceva , hai curaj … ! ! ca asa invatam si noi cite ceva .
Nimeni nu e perfect. Stiu asta .
Cu drag , Dorin .
Dorin, am uitat:-))
De o vreme tot vreau sa intreb un lucru , si azi am curaj , dupa cum ati observat pina la ora asta.
Ce mesaj transmit semnele alea de genul :-)) sau , :) la sfarsit de texte ?
Daca incep sa le folosesc mi-ar prinde bine sa stiu si ce trasmit .
Multumesc ! Am avut o zi cu soare ! Dorin .
Dorin, cu o paranteză e zâmbetul, cu două râzi. dacă ai un singur punct și o paranteză e ca și cum ai trage cu ochiul .). :-)) (ar trebui să începi să folosești yahoo messenger) .
‘nteles,sa traiti! :)
No, merci – vai cât m-a bântuit imaginea… și acum o să mă bântuie video! Eu sunt Căpșunatorul în persoană și necesit mousse! Sper că ai pus cele 3 porții deoparte, da? De ce 3? Prima pe care o voi mânca e prototip, mă risc desigur, a doua pentru verificarea calității și a 3-a e pentru producție în masă!
Cam de două săptămâni am dus și eu blender-ul la birou și fac „smoothie” bunbunbun (căpșuni + banane) :-)
Multu de poze . vad ca si altii se bucura de pozele cu superman. :-) .) .
Multu pt dictionar .
Salve, Dorin .
Adi, smântâna dulce = firșcă?
Dacă da, frișca Hulala (parcă așa se numește) e bună pentru toată șmecheria din film?
Mulțumesc!
Ionut, e bună, în sensul că are proprietăți asemănătoare. Eu prefer să folosesc smântâna dulce, care, chiar dacă se bate mai greu, are mult mai puțini aditivi și are gust de frișcă :-). Sub brandul LaDorna găsești smânâtnă dulce pentru frișcă, ceva mai grasă. Are și asta oarece în plus față de ce a dat mama natură dar mult mai puțin decât frișca vândută sub denumirea de frișcă (chiar vegetală).
Adi, mulțumesc pentru răspuns. Sper că prietena mea va fi foarte încântată de mousse :D
Cu plăcere. Succes:-).
chiar acum 2 zile am incercat desertul asta. intr-adevar Adi, iese delicios. Dar ce m-am chinuit cu formele, cand solutia cea mai rapida era cea mai simpla si cea mai eleganta in acelasi timp.() Eu am lasat la rece cateva ore si cum ai zis si tu, chiar ca e un desert de sezon.
Adi, am comis-o :D
Am luat smântână dulce de La Dorna și.. Nu prea s-a bătut. După vreo zece minute de mixat nu s-a legat deloc. Prin urmare am tras o fugă până la colț și am luat o frișcă nu-știu-de-care (într-o cutie albastră).
Am folosit restul de smântână la un cotlet cu smântână și parmezan, deci n-a fost nicio risipă.
La sfârșit, toată treaba a fost foarte bună, toți fiind încântați. Atât de desert cât și de cotlet :D
Ionut, excelent! Cu smântâna e mai greu, adică trebuie să fie rece (o tii in frigider inainte de a o bate) si trebuie sa o bati la turatie mica pana se ingroasa putin. Dupa aceea nu-i voie sa o bati la turatie maxima pentru ca se poate taia. Trebuie rabdare si putine tehnica, da nu-i bai, daca exersezi, in timp o sa ajungi la rezultat:-).
arata foarte gustos desertul, o sa il incerc si eu.esti insurat?daca da gatesti si acasa?ce fericita trebuie sa fie sotia ta ,a scapat de o treaba.
te pup