Pulpă de miel la grill

207

Ieri am cam comis-o. În sensul că ne-am așezat în jurul grill-ului (da, Weber-ul de la Grillshop), am molestat câteva sticle de vin bun-bun și am grătărit intens preț de șase ceasuri. Nu ne-a părut rău. Am avut cârnați, piept de porc, mușchi și cartofi noi cu rozmarin dar vedeta serii a fost pulpa de miel pe care a adus-o Foodie. Nu am avut vreme să o pun la marinat dar am făcut o improvizație care s-a dovedit a fi inspirată. Iată:

Mielul, rozmarinul și usturoiul merg perfect împreună.

pulpa de miel la grill 03

Am forțat cumva o marinadă din muștar, ulei de măsline extravirgin, piper verde, rozmarin și usturoi.

pulpa de miel la grill 01

Le-am frecat bine în mojar. Am obținut o pastă destul de acidă dar parfumată.

pulpa de miel la grill 05

Am uns bine pulpa pe toate părțile.

pulpa de miel la grill 07

Am împachetat-o în folie de aluminiu.

pulpa de miel la grill 08Am aprins cărbunii (îi tot mulțumesc inventatorului pentru scula asta de aprins cărbunii, de când o am nu am mai suflat o dată-n foc).

pulpa de miel la grill 06

Am pus cărbunii într-o parte și pulpa pe grill, în partea opusă, să se coacă încet, în suc propriu. Nu am vrut să grăbesc lucrurile, oricum aveam destulă mâncare.

pulpa de miel la grill 09Am pus capacul și am așteptat. Cam patru ore.

pulpa de miel la grill 10Tava Weber pentru legume la grill a făcut minuni și de data asta. Am pus în ea aproape doup kilograme de cartofi noi, mai mici, spălați bine și frecați cu sare și rozmarin. Și cu puțin ulei de măsline. Am așezat tava direct pe grill, lângă pulpă.

pulpa de miel la grill 11

După 30-35 de minute, cartofii arătau așa:

pulpa de miel la grill 12Pulpa, coaptă bine, scoasă parcă din poveștile cu haiduci, a fost ca un soi de recompensă la final de zi.

pulpa de miel la grill 14Aș fi în stare să mai fac asta și azi.

pulpa de miel la grill 16

Emil, mulțam pentru foto. Voi, dragii mei, să fiți sănătoși.

pulpa de miel la grill 17

Join the Conversation

  1. Xandrinna says:

    great job

  2. Vreau si eu o scula din aceea de aprins carbuni :) De unde o pot cumpara ?

  3. Claudiu, de pe Grillshop.ro, au magazin în București ori ți-o pot expedia prin curier.
    uite aici
    http://www.grillshop.ro/sistem-aprindere-p-253.html

  4. iaca asa se prezinta un gratar adevarat :)

  5. Cam cat a stat pulpa asta magnifica pe grill, asa impachetata?

  6. Urasc folia de aluminiu.As prefera o tepusa sau frigaruie,pusa deasupra carbunilor.Scula e mai scumpa decat un foehn?Salutare.

  7. Arata dumnezeieste! si eu care n-am avut miel anul asta, adica nu facut de mine, asa cum imi place…

  8. Sys, mai găsești carne de miel și la ora asta, ba e chiar mai bună decât cea de mieluț
    zâno, trei ore cu folie, una fără
    paviasi, țepușa nu oferă efectul de steamer, nu permite cărnii să se facă în aburi și suc propriu. dacă folosești o folie de calitate nu ai de ce să-ți faci griji ori să ajungi să dezvolți sentimente atât de puternice (gen ură) :-)
    Xandrinna, mulțumesc

  9. Superb! Imi ploua-n gura cu averse! Scuzati-mi ‘delicatetea” :)

  10. Andreea:-) mulțumesc.

  11. Razvan says:

    Nu ma dau in vant dupa carnea de miel, dar bunatatea asta frageda ce a iesit de sub capacul gril-ului m-a pus pe ganduri rau de tot. Nu am cuvinte sa descriu aroma aceea delicata si recunosc ca nu am mai mancat niciodata miel la modul asta. Compania faina si vinurile alese au facut ca cele 4 ore de asteptare sa para cateva minute. Mersi Adi pentru invitatie :)

  12. Răzvan, trebuie să repetăm, până ne dăm seama de ce a fost atât de bun:-))

  13. mihaela blonde says:

    Da cine a mentinut focul timp de 4 ore?Nu e dificil?Ati mai adaogat carbuni?

  14. Mihaela, am mai adăugat dar nu ar fi fost necesar, am fost doar prevazator. Cu capacul deasupra si cu aerajul închis, cărbunii rezistă mult.

  15. multumesc! ai incercat chestia cu afumatul pe gratar? tot vad ‘grillerii’ :) americani ca pun diverse rumegusuri in folie, pe gratar si afuma carnea cu diferite miroazne. ma intrebam daca masinaria tre sa fie una cu dotari auxiliare sau merge si pe un gratar obisnuit.

  16. poți să afumi și cuun grătar obișnuit (e bine totuși să aibă capac). pui rozmarin și salvie într-un plic din folie de aluminiu, cu putin vin sau cu apă, dai găurele în plic și pui capacul peste grillul pe care ai așezat carnea și plicul cu ierburi.

  17. Ioi, acum am văzut articolul doar! Ioi fain fu!

  18. încă o dată Adi mi-ai provocat uşoare dureri de stomac şi inundaţii în cavitatea bucală, mielul ăla arată după cum bine ai zis ca-n poveştile cu haiduci, nu expediezi o feliuţă şi la braşov?:)

    1. AlexT ai un număr de fax? :-))

  19. esti un nemernic ! pui asemena delicatese la inceput de saptamana…

  20. Ca de obicei Adi, trebuia sa ma pui la lucru in weekend. Miel nu am gasit insa am pregatit o saramura de pastrav…..usor senzationala. :)

    1. Vali, te cred pe cuvânt dar o mostră ar ajuta:-))

  21. Valentin Enescu says:

    Am fost „ranit” ca sa zic asa….si am uitat de poze. A iesit menta si am inceput cu Mojito (cam 2 litri) apoi s-a racit vinul alb, sec cu gheata si ama minerala…. dupa care nu mai stiu exact…cert este ca a mers saramura fara alte cuvinte :))

  22. @Adi nu am fax dar merge prin curierat rapid:) sau porumbei voiajori că-s mai ieftini:P

  23. Salut Adi. Zi-mi te rog la ce temperatura ar trebui sa fixez cuptorul pentru reteta asta ? Cam cat ar dura pana se face pulpa ? Mersi, Dorin

    1. adihadean Author says:

      cuptorul încins la 220-250 grade celsius, cobori temepratura la 170-180 după ce ai pus carnea în cuptor, lași carnea acoperită 3,5-4 ore.

  24. super, mersi fain ! Paste Fericit !

  25. Adi, despre temperatura am vazut cateva discutii pe aici, dar ce greutate a avut pulpa asta? Vreau sa o fac maine dupa reteta ta. Am luat azi o pulpa congelata si are 1.5Kg cu os. O sa o fac in cuptor. Eu ma gandeam ca vreo 2 ore acoperita si juma’ de ora descoperita sa prinda crusta. Ce zici? Multam fain si Paste fericit!

    1. adihadean Author says:

      ce te costă să o ții 4 ore acoperită? la foc mic-mic? :)

  26. :) eh, nu ma costa decat ceva timp. La vremea asta frumoasa ar fi pacat sa stau in bucatarie, dar o iau de dimineata si sunt sigura ca o sa iasa gustoasa :)

  27. Nicoleta says:

    Adi,

    Daca fac pulpa de miel la cuptor mai folosesc folie de aluminiu, te rog?

    Multumesc,
    Nicoleta

    1. Adi Hădean Author says:

      nu. reduci temepertur la 160 de grade și lași carnea acolo 3-3,5 ore, poate 4, depinde de mărime

    2. Nicoleta says:

      OK! Merci mult,

  28. Adrian,

    as dorii sa aflu detalii despre grillul Weber pe care il folosesti. Pagina grillshop.ro este suspecta de malware si nu e idicat sa fie vizitata.
    O serie/nume ar fii suficient.
    Numai bine

  29. Crezi ca merge reteta si pentru carne de porc/ vita, la cuptor?

  30. Salut adi! Pentru pulpa de miel făcută la cuptor , nu trebuie stropit din când in când cu ulei sau ceva ca sa nu se usuce? Pentru garnitura ce ne recomanzi?

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-i musai dar ajută. mie îmi place spanacul lângă miel. și leurda.

  31. buna seara.as avea nevoie va rog frumos de un sfat. care este cea mai potrivita garnitura pentru pulpa de miel? cartofii? orezul se potriveste? multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close