PUB
Mi-am propus să nu vă mai arăt laptele condensat cel puțin o lună, să vi se facă dor de el. Da’ omu-și propune, viața impune. Un kilogram de căpșune aromate dar cumva lipsite de dulceață, cumpărate de la piață, au cerut ajutor iar eu nu m-am putut abține. Și de aici s-a născut o idee care merită împărțită cu alții: ce faci dacă nu te ajută căpșuna (e mult mai bine să o poți mânca așa cum e, proaspăttă, frăgoasă și dulce)? O ajuți tu pe ea. Mai ales dacă ai invitați și toate au mers bine până la desert. Iată, deci:
El e laptele. Condensat și scăzut, amestecat cu zahăr. Îl găsiți în Carrefour (nu Carrefour Market, se pare) sau la el acasă.
O căpșună cu pistrui și surorile ei aromate dar mai puțin dulci (de data asta).
Pentru povestea asta trebuie să faceți aproape nimic, adică să puneți lapte condensat într-un vas întins (poate fi puțin adânc).
Așezați căpșunele peste stratul de lapte.
Înfigeți un băț de frigăruie în fiecare căpșună. AStfel o să fie ușor de luat, ușor de mâncat. Și arată interesant pe masa cu bunătăți.
V-au mai rămas căpșune? Cu atât mai bine. Turnați lapte condensat peste ele.
Adăugați două linguri de iaurt simplu, gras. Și semințele din jumătate de păstaie de vanilie. Puneți blenderul în vas, mixați 30 de secunde.
Și de aici mi-a venit ideea unui sorbet, pe care o să vi-l arăt săptămâna viitoare. Să fiți sănătoși.
o singura intrebare am pt ca nici la ei pe site nu scrie: care sunt ingredientele acestui lapte condensat? am inteles ca e indulcit, dar e cu aspartam? are grasime, n-are? nicaieri nu exista o explicatie a ceea ce contine. Merci!
conține lapte și zahăr.
http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=2
sorbet e totuna cu serbet?
Maria, șerbetul e dulce, lipicios, o cremă caren-are treabă cu înghețata, sorbetul e rece, se face la congelator:)
Reviu cu un comment la tine pe pagina… Coincidenta, sau nu, aseara am fost la gratareala, da’ nu asta vreau sa-ti zic… La desert, printre altele, au fost capsuni taiati cubulete peste care oamenii o pus menta proaspata (tocata). O fost prima oara cand am incercat combinatia, da’ ce sa zic… GENIAL! Poate ar merge si in retetele de azi…
Referitor la comentariu’ de ieri… sper ca n-am deranjat/ofensat…. Era doar o intrebare-sugestie-propunere :)
Sa fim sanatosi!!
PS: stiu ca se ortografiaza „revin”, dar e o licenta poetica, precum „uscaturi” :D
Fes, nici poveste de supărare.
Fes, nici poveste de supărare.
Buna seara, Adi.
Am tarta cu ciocolata la cuptor.:D, maine-ti zic ce si cum :))
Dar pentru altceva te deranjez eu.
Zi-mi te rog, trimit lapte condensat doar in Bucuresti?
nu, se găsește-n toată țara. dacă te referi la expediare pentru comenzile online, presupun că tot în toată țara. ar fi mai bine să suni la ei:). sau să le scrii.
Da, la expediere ma refeream, de asta am intrebat „trimit”? referindu-ma la site, credeam ca stii.
Da, o sa-i intreb.
Ms mult.
nu știu, că nu-s ai mei:)
Cand am vazut ca le faci reclama credeam ca-s de-ai tai :)))
Nu te-am suparat,nu?:P
sigur că nu m-ai supărat, doar că nu cunosc bucătăria internă a clienților/colaboratorilor mei.
Am inteles :)
O sa le scriu un mail.
Ms, inca o data.
salut Adi, oare unde gasesti pastaile alea de vanilie? ca am batut toate supermarketurile din cluj si degeaba :)
cristi, la unicarm e cea mai ieftină vanilie, 2.30 păstaia.
Foarte bine s-au orientat astia cu laptele condensat, in R.Moldova exista de cand ma stiu o tona de sortimente de lapte condensat si de branzica gen Dots (iarasi o tona)
Recitind comentariul nu stiu de ce am bagat si branzica la inaintare :))
diana, subconștientul la lucru:))
Si eu pregãtesc multe deserturi cu lapte condensat, mai ales Mousse si diferite tarte cu blat de biscuiti, imi place asa de tare cã las mânca asa gol….vai si câte calori are :((
Cãpsunile pregãtite de tine sunt pãcat pur!