Cartofi copți cu plante aromatice

451

În perioada asta a scăzut consumul de carne în casa noastră. Probabil din cauza căldurii. Nu-i un lucru rău, e un lucru normal. Azi vă arăt cum puteți face niște cartofi copți atât de buni încăt nici n-o să simțiți lipsa fripturii de lângă ei (apropo, de vreo doi ani nu prea mai pot să mănânc și cartofi și carne în aceeași farfurie, și dacă o fac nevoit fiind, mănânc doar carnea și cel mult un sfert din garnitură).

Spălați bine cartofii și tăiați-i în rondele nu mai groase de un centimetru.

cartofi copți (2)Puneți-i într-o tigaie/cratiță care rezistă în cuptor. Puteți folosi orice vas termorezistent.

cartofi copți (3)Stropiți-i cu puțin ulei și presărați sare grunjoasă peste ei.

cartofi copți (4)Puneți peste ei fire de plante aromatice. Eu am folosit cimbru, oregano, arpagic.

cartofi copți (5)Mai mult pentru culoare decât pentru gust, am tocat o jumătate de ardei gras și am pus cuburile peste cartofi. Am pus tigaia în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute.

cartofi copți (6)A fost bun.

cartofi copți (10)

cartofi copți (11)Pentru a fi și mai bun, am ras niște brânză peste cartofi.

cartofi copți (13)Să fiți sănătoși.

cartofi copți (16)

Join the Conversation

  1. Yamm! Cartofi noi… Arata foarte bine! Si eu prefer sa raresc consumul de carne pe timpul verii.

  2. Arata bestial, sigur sunt foarte gustosi.
    Unde as putea sa gasesc si io o lespede din asta? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close