Micul dejun de ieri a prilejuit o nouă invenție (stați liniștit, nu cred că am inventat ceva cu adevărat, așa le spun eu lucrurilor pe care nu le-am mai făcut ori pe care le fac fără să gândesc, din impuls). Fiersesem câțiva cartofi noi, nu prea mari, recoltați din propria-mi grădină (vă dați seama că asta-i face mult mai buni decât ar fi fost niște cartofi de la piață) pentru grătarele de la prânz și am decis să sacrific 4-5 dintre ei pentru micul dejun.
Am pus tigaia antiaderentă pe foc, am pus cartofii în tigaie și i-am zdrobit ușor pe fiecare, cu o furculiță (erau fierbinți). I-am lăsat acolo și am bătut două ouă cu o linguriță de parmezan ras. Am pus câte o lingură din acest amestec peste fiecare cartof și am pus un capac peste tigaie. După patru minute am stins focul, am luat capacul și am pus cartofii pe farfurie. Nu i-am întors, nu am prăjit oul, nu am pus sare (pusesem în apa în care am fiert cartofii iar parmezanul e sărat).
Am presărat peste cartofi un amestec de semințe de susan, oregano și piper.Mai jos vedeți cum arată pe partea care a avut contact cu tigaia fierbinte.
Roșiile-s tot din grădina mea. Cumva, merită să mă trezesc înainte de ora 7, să-mi ud grădina. Să fiți sănătoși.
Pare foarte gustos…Deja am dat la comanda :P
tu uzi gradina, eu le gadil pe cele din ghiveciul din balcon…oricum MERITA sa faci asta chiar daca doar pentru mirosul ala de frunze de rosie daca nu pentru fructele criminal de bune.
arata bine si cred ca am sa incerc reteta:)
*uda gradina seara, sa aiba timp plantele sa se bucure de apa, altfel la caldurile astea la ora 8 deja se evapora toata bucuria lor:)
mă tem că-i prea încins pământul, prea încinse plantele. iar la ora 23 nu stau în grădină să ud roșiile, oricât mi-ar plăcea de ele:)
Si eu am aceeași problema cu udatul grădinii!
Dar cât de Grozav este când vin cu cosul plin de legume’!!!
Felicitari pt tot. Am facut si eu aseara reteta asta si s-au „batut” lupii la gura noastra….excelent.Dar eu am mai ajustat-o cu cate ceva :P si a iesit si mai gustoasa.Va multumesc pt toate retetele delicioase pe care ni le oferiti.
aseara nu stiam ce sa pregatesc de cina (da stiu, nu e ideal pentru cina ou si cartof, dar…) – a iesit excelent :) cu siguranta am sa repet reteta
arata foarte bine si imi place si ideea! cu siguranta cat mai repede voi incerca si eu reteta!!! esti mereu o sursa f buna de inspiratie! n-am gresit alegand retete de la tine de pe blog! saru’mana
Tu esti cu capul? Ce retete tari inventezi omule! :))