Piept de pui la grătar și legume la wok

371

Acum câtăva vreme, mai vechii mei prieteni și colaboratori de la Agricola Bacău au început să lucreze la o broșură destinată clienților lor. Nu știu dacă vă puteți da seama cât de încântat am fost când m-au întrebat dacă vreau să fac eu pozele pentru broșură. Trecem peste partea financiară, ar fi putut găsi 1oo de fotografi pe care să-i plătească pentru pozele din broșură. Cu toate astea, m-au ales pe mine. De aici am tras concluzia că pozele mele cu mâncare nu mai sunt chiar atât de proaste:). Mulțumesc pentru încredere, oameni buni. Mulțumesc și pentru ocazia de a posta aici, pentru cititorii mei, o parte dintre rețetele apărute în broșură. Azi, piept de pui la grătar însoțit de legume la wok. PS: puteți găsi aici pagina de Facebook Creator de poftă, cercetați ce-i acolo, poate vă alegeți cu niște premii.

Am pregătit puiul (sigur că-i de la Agricola). Adică am uns bucata de piept cu puțin ulei și am presărat peste ea puțină sare și puțin piper abia zdrobit.

Pentru garnitură am folosit broccoli, ciuperci, ardei gras, ardei iute, zucchini, ceapă verde, morcov. Tăiate ca pentru wok. Bucăți nu prea mari, nu prea mici, cu multe și/sau mari suprafețe, să se pătrundă repede.

Am încins bine grătarul. Am pus bucata de piept de pui pe barele fierbinți.

După șase minute am întors-o pe partea celalată și am mai lăsat-o încă șase-șapte minute pe grătar.

Am încins wok-ul cu puțin ulei de floarea soarelui și am pus legumele în el. Le-am plimbat fără oprire trei -patru minute apoi am pus peste ele câțiva stropi de sos de soia. După altă jumătate de minut le-am luat de pe foc.

Gustos, sănătos, rapid, ușor de făcut.

Nu știu voi cum stați dar mie mi s-a făcut poftă.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. superb–tineti-o tot asa –danke

  2. La wok inca nu am facut veci nimic..Dar poate de data asta voi prinde curaj si ma voi apuca si eu :P

  3. Gratiela says:

    Minunat ! Cu preparatele pe care ni le pregatesti si arati sigur vom fi sanatosi ! Si tu la fel !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close