Dragii mei, iată-ne la un nou episod din seria Chop – Chop. Continui să fac dreptate puiului românesc, puiului de familie bună. Venit tocmai de la Vaslui, de la Familia Safir, puiul de azi va fi transpus într-o rețetă cu influențe, dar nu românești. Vreau să vă arăt că, deși e pui românesc, cu câteva ingrediente de baza îl transform în pui asiatic. Că-i bun tare, oricum ar fi el gătit. Chicken Stir Fry am azi pentru voi.
Pentru rețeta de astăzi aveți nevoie de:
- Piept de pui Deliciosul de Vaslui de la Familia safir
- Ulei de măsline
- Sos de soia
- Pasta de fasole neagră
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 ardei chilli
- 2 bucăți ceapă verde
- Jumătate de salată Iceberg
- 4 ciuperci Shiitake
- Jumătate de linguriță fulgi de chilli
- Pastă de ghimbir cu usturoi
- 1 lingurită pastă de roșii
- Apă
- Tăieței Soba din făină de hrișcă
Chicken Stir Fry – how to?
Pentru început m-am ocupat de carnea de pui Familia Safir, pe care am tăiat-o un pic mai mărunt, apoi am stropit-o cu ulei de măsline, sos de soia, am mai pus și o linguriță de pastă de fasole neagră și una de amidon de porumb. Astfel am făcut o marinadă. Am masat carnea bine de tot, pe toate părțile, apoi am lăsat-o la odihnit.
Între timp m-am ocupat de celelalte ingrediente. Am tăiat mărunt cei doi chilli, ceapa verde, salata Iceberg și ciupercile.
Le-am pus pe toate într-un wok, cu puțin ulei de măsline și le-am gătit 1-2 minute. Le-am pus și pe astea de-o parte.
Next, am mai pus oleacă de ulei de măsline în wok, fulgii de chilli, pasta de ghimbir și cea de roșii, le-am amestecat bine, apoi am pus carnea de pui. Am mai amestecat totul prin tigaie preț de 1-2 minute, după care am adăugat apă cât să acopere tot ce e în wok.
Apoi au urmat tăiețeii și legumele. Am continuat să amestec totul cât să se îmbine toate aromele din wok.
Și gata. Asta e rețeta de Chiken Stir Fry.
Să vă fie de bine și să fiți sănătoși.
Las aici și rețeta video.
„Apoi au urmat tăiețeii și legumele.”
Fără ironie: tăițeii fierți sau nefierti? Că apa aia multă pusă înainte, sugereaza un fel de putanesca, unde totul fierbe in devălmășie.
Se vede în video că nefierți îi pune acolo. Dacă era necesară fierberea sigur era specificat în text.