Am primit de la mama doi dovlecei (nu dovlegei, acela-i un regionalism pe care-l respectăm și-l prețuim dar denumirea din dicționar e „dovlecel”) pe care i-am pregătit fix ca mai jos:
I-am tăiat rondele, am presărat peste ei sare și piper și i-am stropit cu puțin oțet balsamic.
Am pus rondelele pe grătarul încins și le-am ținut câte două minute pe fiecare parte.
Am extras niște usturoi din grădină și l-am curățat.
Am pisat usturoiul și l-am amestecat cu iaurt și ulei.
Am luat dovleceii de pe grătar.
Semințele de rodie sunt mai mult de decor decât de gust.
Nu știu dacă dovleceii la grătar merg cu bere (poate dacă-i lași mai mult, să se usuce bine) dar trebuie să vă anunț că la Cluj se petrece începând de mâine Caravana Staropramen (via Chinezu). Poate mergeți să beți o bere și pentru mine, având în vedere că-s plecat din localitate. Să fiți sănătoși.
Avand in vedere ca nu as manca veci dovlecei, astia de aici parca parca imi fac cu ochii
Deliciosi cred dovleceii tai! Noi am facut cam tot asa, doar ca dovleceii au stat pe gratar un timp atat de lung incat ni s-au lungit urechile de foame. Daca ii tii doar 2 minute pe fiecare parte nu sunt mai mult cruzi decat copti?
tare-tare buni !
Si noi mancam dovlecei pregatiti in diverse feluri dar si grilati, asa cum i-ai facut tu pe acestia si ne plac mult. Si pregatesc si un sos de usturoi asemanator, ba cu iaurt, ba cu smantana, dar neaparat cu marar si e tare bun. Data viitoare cand fac dovlecei o sa te imit intocmai, daca imi dai voie…si sa stii ca la noi a mers si bere.De regula stingem usturoiul cu bere in sezonul estival.Toate bune!
he, he :) esti plecat din localitate, da? pan’ la cumatru peste deal…cu torta :))
Nu am idee daca apare ora postarii (parca asa am vazut…) Dar e fix 01:01 si acum i-am gatit! Sunt absolut incredibili! Iar sosul – un deliciu! Multumesc frumos pentru toate ideile!!!!