Cinci lucruri care mă răcoresc mereu și care ar putea să vă răcorească și pe voi:
Supa de roșii, cu sau fără parmezan, cu sau fără paste, fierbinte și aromată cu pătrunjel sau busuioc.
Păstăile (tecile) scăzute. Reci, din frigider ori fierbinți, abia luate de pe plită. Varianta rece merge bine după nopțile de petrecere. E testată de mai multe ori:-).
Supa de vită cu paste din orez și ghimbir. Parfum și răcoare în fiecare sorbitură. Și da, deși cultura noastră nu acceptă „sorbitorii”, această supă are efectul așteptat doar dacă o sorbi.
Un bol de cușcuș rece, cu ulei de măsline și roșii cherry.
Gemul de caise cu pâine de casă și lapte rece.
Asa cum spuneam si pe twitter, un ceai fierbinte. Aaaaa si stii ce mai merge? Un mojito. :D
mojito cu ghiață mixată (de un digei bun) și cu nițică mentă? :P
Am facut si eu supa de rosii zilele trecute. O prefer rece. E minunata!
SI O FELIE DE PEPENE RECE , DIN FRIGIDER MMMM !
Fasolea verde si caisele m-au dat gata.
Bors de fasole moldovenesc. E tare bun si rece! De incercat la o manastire, vara! Il fac tare bun!
Mancarica de ardei copti mi se pare usoara si perfecta pentru vara.
Un cas bun, zemos si dulceag cu rosii… mmmmmm
Salut!
E cam a doua oara cand intru pe blog si mi-a facut cu ochiul supa de rosii, ori nu m-am prins cu functioneaza treaba ori nu scrie, daca nu scrie, as preferea sa stiu si cum o faci, supa…:)
Toate bune!
andrei, uite aici
https://adihadean.ro/2010/05/o-supa-simpla-poate-cea-mai-simpla/
intru pe aici de vreo’ cateva zile … si acum incepe sa-mi ploua in gura … mi se face foame si-mi vine sa sa rod mintoru poate ajung sa gust din poze … :))))))
Se vede ca gastronomia culinara te pasioneaza … si iti iese cand faci sharing de retete.
Multumesc, in week-end fac o incercare!:)