Am decis să împărtășesc cu voi o rețetă tare gustoasă. Știu, este și calorică, dar merită să o încercați, gustul este unul nemaipomenit. Merge super bine pentru o cină cu prietenii, dar nu prea târzie iar prepararea nu durează mult. Ador găluștele de făină cu boia, sunt printre favoritele mele, de aceea am decis să le combin cu niște pulpe de pui prăjite bine, numai când văd crusta mor de poftă. De asemenea, am făcut și un sosuleț rapid de smântână cu busuioc. Dacă v-am făcut poftă, ați văzut pozele și vreți o idee de cină mai tradițională, aveți mai jos toți pașii și ingredientele necesare. Astăzi pentru voi – Găluște cu pulpe de pui.
Ingrediente pentru găluște cu pulpe de pui
Pentru găluște:
- 145 g făină
- 1 lingură de apă
- 50 g unt
- 3 ouă de casă (mari)
- 5g boia
- ½ lingurița de sare
Pentru pulpe:
- 6 bucăți de pulpe dezosate
- Sare și piper după gust
Pentru sos:
- 200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
- Câteva frunze de busuioc
- Sare și piper
Metoda de preparare găluște cu pulpe de pui
Pentru început am curățat pulpele și le-am pus la prăjit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de floarea soarelui.
Cât timp pulpele se prăjesc, am bătut ouăle pentru găluște într-un bol, am pus treptat făina până s-a făcut o pastă și am lăsat-o la odihnit 15 minute, timp în care am pus apă la fiert pentru găluște.
După ce pulpele s-au prăjit foarte bine le-am adăugat niște sare, le-am pus deoparte, ca să termin și găluștele.
În apa pentru găluște am pus jumătate de linguriță de sare, după care am format găluștele cu o lingură, după cum arată și în poză.
Am lăsat găluștele la fiert timp de 10 minute. Înainte de acest pas am pregătit o tigaie cu unt și boia, am prăjit-o puțin și am pus găluștele fierte direct în tigaie, am mai presărat puțină sare și gata.
Pentru sos am pus smântâna în aceeași tigaie unde am prăjit și pulpele de pui, ca să nu pierd aromele bune. Am lăsat smântâna să fiarbă 2-3 minute ca să se îngroașe și am adăugat frunzele de busuioc tăiate mărunt, plus un praf de sare și piper.
Preparatul este gata, avem în farfurie găluștele, pulpele gustoase și sosul dedesubt, se servește cu puțină zeamă de lămâie adăugată peste sos și pulpele de pui (opțional).
Poftă mare,