Dovlecel pane

867

Asta-i una dintre mâncărurile de vară ale copilăriei mele. Acum mai mănânc/gătesc așa ceva poate o dată pe an, poate mai rar. Așa-i viața:). Să vă arăt:

Dovlecelul se taie în rondele groase de o jumătate de centimetru. Unii îl taie în rondele mai subțiri. Mie nu-mi place, prea se înmoaie. După ce-i tăiat, se prăfuiește cu sare și se lasă câteva minute, să mai piardă din apă. Apoi se tamponează cu un șervețel.

dovlecelSe tăvălește fain frumos prin făină.

dovlecelApoi prin ou bătut. Eu am pus parmezan ras în ou, vine cu o contribuție interesantă la gust. Pentru o crustă mai crocantă, repetați e două ori faza cu făina și oul.

ouPoți să frigi dovlecelul în baie de ulei, în stil asiatic, ori să-l frigi în trei-patru linguri de ulei încins bine. Eu am optat pentru varianta a doua.

dovlecelulE important să-l pui pe un șervețel, să scapi de surplusul de ulei.

dovlecelCm asta-i treaba. Dacă aveți întrebări, nu vă sfiiți. Să fiți sănătoși.

dovlecel

Join the Conversation

  1. Ce bine arata. Eu fac dovlecei pane toata vara, prietenul meu ii adora. Am incercat chiar sa ii trec printr-o coca cu faina, ou si bere :) au iesit foarte crocanti.

  2. si mujdeiul…unde l-ai lasat? Dovleceii pane i-as manca in orice pozitie si minut, sunt atata de fresh, aromati si faini ca las toata dieta fara prajeli pentru o farfurie cu ochi de dovlecei trasi prin pesmet(imi place crusta un pic mai crocanta) cu un strop de mujdei de usturoi langa :)

  3. Oh nu… nu vreau să mai aud în viața mea de dovlecel pane. Bunică-mea făcea aproape în fiecare zi în copilărie, atâta am mâncat că acum mi se face rău instant numai când aud de așa ceva. Ce-i drept, pe vremea aia îmi plăcea.

  4. Deliciosi dovleceii pane. Eu am facut mai des in vara asta ca am pus in gradina si au fost foarte productivi.

  5. Ovidiu GABOR says:

    Pentru ca de ceva vreme am trecut la un regim alimentar ceva mai sanatos (fara prea multe grasimi si mai ales fara prajeli) am incercat aceasta reteta la cuptor, pe o tava acoperita cu hartie de copt! Rezultatul a fost excelent!

  6. CaeIndru says:

    Încercați cu sos tzatziki. Sunt delicioși.

  7. szanto ioana says:

    Recomand in ou sa se adauge si putin rozmarin. Mhh…deliciu :)

  8. se poate si cu pesmet?am observat ca majoritatea retetelor sunt doar cu ou faina.

  9. Frate, mi-ai stricat dovlecelul. Sarea aia de pe dovlecel,aia de la început, tre saplata ca dacă nu se ies dovleceii ocna.

    1. nu trebuie spalata pentru ca nu pui multa…probabil ai exagerat cu sarea si de aceea iesira ocna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close